Translate site

Informationsbrev Laven

Nu är hösten här med sina fina färger. Det har vi tagit till oss och pynt avdelningen. Barnen har skapat höstbilder med löv och färger.

Det är svårt att veta vilka ute-kläder som behövs under dagen så TÄNK på att se till att det finns lämpliga kläder för årstiden, vind/överdragsbyxor, fodrat regnställ, stövlar, mössa, vantar osv. Det är även dags att se till att det finns behagliga ”sovkläder” i påsarna för de som sover; fleeceställ, tunnare mössa och vantar, varma sockor. Fråga gärna om råd vad som behövs! För de som brukar använda egna sovpåsar till vagnen är det lämpligt att ta med dem till förskolan nu.

Det har börjat nya barn på Laven under hösten. Vi hälsar dem och deras föräldrar varmt välkomna.

From v. 45 kommer både öppning och stängning ske på avdelning Ljungen. Om ni behöver ringa till förskolan mellan kl 06.00-07.00 eller kl 16.00- 18.00 så är det därför Ljungens tele.nr 890 11 som ni då ringer.

Vi har även from v. 43 telefonsvarare på Laven så om ni ringer någon tid när vi inte är anträffbara så meddela ert ärende så lyssnar vi av så fort vi har möjlighet.

http://www.lindesberg.se/10/barn--utbildning/forskolor/forskolor-i-kommunen/bergknallen.html Detta är länken till vår hemsida där våra informationsblad finns. Gå in där och prenumerera, då får ni ett mail om att vår hemsida är uppdaterad.

Det var trevligt att träffa er föräldrar på föräldramötet!

· Mötet började med bildspel och filmer på aktiviteter, lekar, utelekar och måltidstunder från våra dagar under höstterminen på Laven.

· Det informerades om Lavens avdelningsmål;

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler

Detta sker när barnen:- delar samma fokus i leken.
-bjuder in kompisar till lek.
- delar med sig av t ex leksaker

· ”Förskolebrevet.se” som Lindesbergs kommun tagit beslut om att följa.
· Det berättades om ”Likabehandlingsplanen” som är under revidering.
· De övriga frågorna bestod bland annat av infon i början av brevet samt att personalen ska bli bättre på att informera på Whiteboard-tavlan i hallen om vikarier och annan information.

Viktiga datum:

Onsdag den 15/11; Pedagoger på Pedagogisk em, vikarier

Onsdag den 6/12; STUDIEDAG

Telefonnummer till: Laven 890 09 Ljungen 890 11 Mossan 890 12 Mosebacke 890 13

Hälsningar Lena, Samira och Margita