Translate site

Informationsbrev från Haren

Informationsbrev från Haren

Hejsan allihop och välkomna till en ny termin här på Näsby förskola, hoppas ni alla haft en skön sommar!

Nu har vi redan kommit en bit in i augusti vilket betyder att de flesta kommit tillbaka efter sina ledigheter. Vi på Haren hälsar några nya kompisar välkomna och även ny personal. I höst kommer Sandra vikariera för vår specialpedagog Sirpa så på Haren kommer Solvita, Maja, Frida och Annika jobba. På Igelkotten kommer Maria, Åsa och Amonrat jobba och på Ekorren Elin, Eva och Maria Nilsson vara. Öppning och stängning sker som vanligt på Igelkotten.

Ni har fått kallelse till höstterminens utvecklingssamtal, hoppas någon av tiderna ska passa.

Utflykter kommer vi börja med v 36. I år kommer vi gå på utflykt på tisdagar och de barn som vill tar med sig matsäck, vi pedagoger erbjuder frukt.

Tider för måltiderna på Haren är:
Frukost: 7:30
Lunch: 11:30
Mellanmål: 14:30
För er som lämnar innan frukost ber vi er respektera tiden för frukost för att ge barnen en så lugn start på dagen som möjligt.

Vi kommer att låsa ytterdörren på Haren kl 15:30.

I vår verksamhet sitter vi just nu och ”filar” på våra arbetsscheman, vi vill ha så bra personaltäthet som möjligt när det är flest barn. Därför är det viktigt att ni som föräldrar följer det schema som ni lämnat. Tiden som gäller är när: Ni kommer in genom dörren då er tid startar och lämnar ert barn, och när ni hämtar går ni ut genom dörren med ert barn då tiden för hämtning är uppgiven. Om vi tillsammans kan följa detta så blir det enklare för oss att räcka till så bra vi kan. Ni får givetvis göra tillfälliga schemaändringar och både lämna senare och hämta tidigare om ni kan, meddela oss bara om detta och det är även viktigt att berätta om någon annan än ni föräldrar som ska lämna eller hämta.

En annan sak som vi vill påminna er föräldrar om är att det är mycket viktigt att ni stänger de grindar ni passerar både vid ingång och utgång. Glöm inte det någon gång, en olycka kan fort vara framme när helst på dagen!

När vi då pratar om faror så är det enkelriktat på hela vår parkering. Man åker in via Centralvägen och ut via Kyrkvägen! Men kör försiktigt runt husknutarna, det är många som går där och lastbilar och andra servicefordon har rätt att köra in via Kyrkvägen då de ska lämna varor här på förskolan.

Viktiga datum höstterminen 2017:
18 sep
studiedag
6 dec studiedag
Om ert barn behöver tillsyn under dessa dagar ber vi er kontakta Lena Stragnemyr.

Till sist vill vi påminna om våra telefonnummer hit till förskolan. Vi påminner åter igen om vikten av att meddela ifall ert barn är ledigt/sjukt, helst innan kl 8:00 så vi kan meddela Ann i köket ifall det blir några ändringar och planera vår verksamhet. Ringer ni så ring till fasta telefonen (834 42) då vår mobil haft dålig teckning. Det går även jättebra att smsa till vår mobil.

Igelkotten 834 41 mobil 070-492 78 06

Ekorren 834 40 mobil 076-725 77 98

Haren 834 42 mobil 076-725 77 99

Vi ser fram emot en spännande hösttermin tillsammans med era barn!

Hälsningar Solvita, Annika, Frida och Maja