Translate site

Infobrev oktober Ekorren

Oktober 2017

Informationsbrev från Ekorren

Lite kort information från föräldramötet som vi hade den 2 oktober.

 • De som behövde få hjälp och introduktion av Tempus fick det av vår förskolechef Jenny Risberg. Vi diskuterade sedan i lite mindre grupper på varje avdelning medan vi fikade.
  • Viktigt att ni fyller i sjukdom vid sådan frånvaro, för att minska smittspridning och ge dem som har valmöjlighet att vara hemma när det går magsjuka till exempel.
  • Under en övergångsperiod vill vi att ni meddelar oss både i Tempus och på mobilen och att schema läggs in både i Tempus och på e-tjänsten.
  • Om någon behöver hjälp att starta upp Tempus så hjälper vi gärna till om vi kan.
 • Lite säkerhetsregler som vi vill påminna om:
  • Vår parkering är enkelriktad och man kör in från Centralvägen och ut mellan soprummet och vår förskola ut på Kyrkvägen. Hjälps åt att meddela alla som hämtar och lämnar era barn. Vi jobbar för att skyltar ska komma upp så fort som möjligt men till dess får vi alla hjälpas åt att så att ingen olycka inträffar.
  • Kom också ihåg att stänga varje grind på gården när du passerar den.
  • I och med våra ökade säkerhetsregler på förskolan så vill vi visa på att all personal just nu får utbildning i detta och därmed går vi med i något som heter förskolebrevet.se, ett förhållnings- och arbetssätt som vi i Lindesbergs kommun står för. Gå gärna in på den sidan och läs mer.
 • Vi ska också revidera vår likabehandlingsplan nu under hösten. Gå gärna in på Lindesberg.se och sök på likabehandlingsplan för Näsby, där kan läsa den som gäller nu fram till revideringen
 • Vi berättade om våra tre mål som vi ska jobba med. Det är dels språket som är utbildningsnämndens mål, sedan vårt mål på huset, där vi ska jobba mer med lärplattan bland barnen. Sedan har vi vårt eget mål som handlar om social kompetens.
 • Vi presenterar veckan som varit genom bilder som vi hänger på dörren i hallen in till skötrummet.
 • Fråga oss gärna om ni undrar över något som vi tog upp på föräldramötet.

Just nu finns en praktikant från gymnasiet inne på Haren, under veckorna 41-43. På huset har vi också fått en hjälptjänst, en tjänst för de som behöver ut och få praktisera det svenska språket. Kvinnan som har den tjänsten hos oss på Näsby är just nu på Haren men kommer att finnas som hjälp för alla avdelningar på huset så småningom.

Nu när hösten är här behövs det mycket kläder för era barn. Både kläder för ombyte inomhus och olika kläder beroende på väder och vind ute. Av erfarenhet vet vi att lager på lager-principen är mycket bra. Då vi kan ta av något lager om det blir varnare ute eller sätta på fler lager om det blir kallare. Flera par vantar, extra mössa och gärna tjockare sockor att sova i ute i vagnen går åt på förskolan, samt någon typ av fleeceställ, overall eller byxa och tröja behövs. Tänk på att märka kläderna annars blir det mycket svårt för oss att hålla reda på dem! Nu när det är blött ute så blir det en hel del kläder i torkskåpet efter utevistelsen! Ta för vana att ta hand om ert barns kläder där varje dag när ni hämtar. Tack!

Vi är väldigt tacksamma om ni talar om för oss om ditt barn ska vara extra ledig på höstlovet vecka 44, så att vi kan se över om vi behöver vikarie för de ur personalen som vill vara lediga.

Till sist vill vi påminna om studiedagen den 6 december då förskolan är stängd. Om du behöver omsorg ta kontakt med Lena Stragnemyr på 0581-83301 (senast en vecka innan).

Hösthälsningar från Eva, Elin och Mia på Ekorren