Translate site

Infobrev december Igelkotten

November/December 2017

Informationsbrev från Igelkotten

I den mörkaste tiden på året lyser vi upp vår dagliga verksamhet med ljus och värme inomhus. Vi njuter också av lek i snön ute så tänk på att barnen behöver kläder för alla väder just nu, varma som kalla dagar och blöta som torra. Kom även ihåg att märka ert barns kläder och skor, med barnets namn(inte kusiner eller andra bekantas namn), för att vi ska ha en rimlig chans att hålla isär vems som är vems.

I vårt tema med Babblarna har vi fortsatt och utmana barnen i rörelse genom Mini– Röris, dans med Babblarna från youtube, olika lekbanor inne med ny kryptunnel, madrasser och våra mjuka larvsittpuffar. Många av barnen har behov och intresse av att röra sig på olika sätt och känna var man har sin kropp i förhållande till sin omgivning. Intresset smittar av sig till de som inte har lika stort intresse. Vilket gör att alla får utmaningar i att röra sig utifrån sin egen förmåga. Vi har också varit till den nya lekparken några gånger som vi sett gevår barngruppännu fler utmaningar och lust till att röra sig.

I skapandet har barnen fått göra en egen Diddi som man kan förvara saker i. En utmaning i att klistra och att forma papper efter en färdig form och lära sig om färger. Vi har också uppmärksammat ett stort fordonsintresse i gruppen vilket har resulterat i ett skapande med hjul, toarullar, pinnar och limpistolen. Många av barnen har visat på stort fokus och lust att få till sitt lok där valfri Babblare får följa med. Se resultaten i vår inre hall och dokumentationsvägg. Vi kommer nu att gå in i en period med skapande i julens tecken och så får vi se vad det kan bli för något.

Tack för ert tålamod och samarbete med Tempus. Vi tycker att det fungerar bra så här långt och det är nu bestämt att det är det systemet som vi ska ha i hela kommunen framöver.

Just nu är det två barn på inskolning på Ekorren och på Igelkotten har vi just nu en pojke som är precis färdiginskolad. Därmed har vi 13 barn inskrivna på Igelkotten.Vi hälsar dem och deras familjer välkomna till oss på Näsby.

Studiedagen den 6 december närmar sig med stormsteg, du som behöver omsorg den dagen anmäler det till Lena Stragnemyr 0581-83301 senast 28 november.

Till Lucia har vi ett trivselarrangemang tillsammans med Ekorren, då vi sjunger, dricker glögg/saft och äter pepparkakor. Så kom ihåg onsdag den 13 december 15:30!

Vilka som jobbar när i jul kan ni se anslaget på anslagstavlan i våra hallar, så fort det blir klart.

Tänk på att inte stå på någons hyrda parkering! Namnlappar sitter på motorvärmarna! De som är uthyrda i nuläget är tre platser längst ner längs med Centralvägen mitt emot våra personalutrymmen. Tack för visad hänsyn!

God Jul

Och

Gott Nytt År

Önskar

Åsa, Maria,

Amonrat och Fadia.