Translate site

Rönnens och Björkens informationsbrev november och december

Det har kommit snö till många av barnens förtjusning. Vi får se om ”vintern” har kommit för att stanna. Hösten har vi njutit av både inne och ute. Ute har vi krattat löv, lekt i löven, samlat ekollon och hoppat i vattenpölar. Våra utflykter har gått till skogen och flera gånger har vi även styrt stegen mot nya lekparken. Nya lekparken har varit väldigt uppskattad. Barnen har varit med från start, då vi gått förbi under byggnationen. De har nyfiket väntat på att den skall bli färdig. Inne har vi pysslat mycket. Barnen har många kreativa idéer själva men har också erbjudits olika skapande aktiviteter.

Vår vaktmästare Micke har varit hos oss på Rönnen och Björken och hjälpt oss fixa till våra hallar. Det är nu lättare för barnen att komma åt sina kläder själva och det är inte lika trångt som tidigare. Vi önskar att ni tar en titt på era barns kläder. Vissa har växt ur sina kläder och några saknar t.ex. fodrade överdragsbyxor, vantar, mössa och varma skor. Många barn har fingervantar, men de blir ofta både blöta och kalla. Vi har även en önskan om att framförallt barnens vantar märks med namn.

Lucia firar vi i Fröviskolans matsal torsdag 14 december klockan 16.30
Vi beräknar att vi går från förskolan senast 15:45. De barn som har omsorgsbehov längre än till 15.45 går alltså gemensamt med oss pedagoger från förskolan till skolan. De barn som är lediga eller har gått hem tidigare välkomnar vi till Fröviskolans matsal kl. 16.15. Framförandet börjar kl. 16.30. De som önskar får gärna ta med sig lite fika. Efteråt ger vi möjlighet att stanna kvar för att fika tillsammans. Vi vill redan här informera om att vi inte tar fotografier i helgrupp. Det är viktigt att respektera att alla inte vill få sitt barn fotograferat.

Onsdag 6 december är det studiedag. Behöver ni barnomsorg denna dag anmäles detta till Lena Stragnemyr 0581-833 01. Sista dag för att anmäla omsorgsbehov är 29/11.

Vi har delat ut julledighetslappen. Ni som inte lämnat in den behöver lämna in snarast. Julledighetslappen bildar underlag för hur vi skall planera verksamheten över mellandagarna. Beroende på barnantal kan verksamheten komma att förändras. Är det lite barn kan det bli aktuellt att slå ihop avdelningar på Skogsdungen. Det kommer alltid finnas någon ordinarie pedagog från Skogsdungen, men kanske inte från den avdelning som barnet går på.

Vi har nu kommit in lite mer i det nya närvarohanteringssystem ”Tempus”. Dessa månader har varit en prövoperiod. Från och med januari 2018 är det detta system som kommer att användas. Några har ännu inte skapat konto, några har skapat konto men inte lagt in schema. Det är viktigt att vi nu hjälps åt att ”sätta os in” i systemet, så att vi i januari känner oss bekväma med att använda Tempus. Hör av er så försöker vi hjälpa till. Systemet ser lite olika ut för oss pedagoger och för er föräldrar, men vi hjälper gärna till så gott vi kan. Nästa informationsbrev kommer i slutet av december.

Hälsningar vi på Rönnen och Björken