Translate site

Träningskolan

I Lindesbergs kommun är grundsärskolan inriktning träningsskolan, kallad Opalen, lokaliserad vid Brotorpsskolan, en F-6 skola i Lindesbergs tätort.

För en elev som antagits till grundsärskolan, (se villkor för antagande i menyn till vänster under rubriken ”Grundsärskola”), och som skolan bedömer inte kan tillgodogöra sig hela eller delar av utbildningen i grundsärskolans ämnen läser eleven istället i inriktningen träningsskolan. I träningsskolan läser eleven ämnesområden istället för ämnen. Det är möjligt för en elev att läsa en kombination av ämnen och ämnesområden.

Ämnesområden i träningsskolan

  • Estetisk verksamhet
  • Kommunikation
  • Motorik
  • Vardagsaktiviteter
  • Verklighetsuppfattning

Om du vill läsa mer om läroplanen och kursplanerna kan du göra det på Skolverkets webbplats www.skolverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För många elever med mer komplicerade inlärningssvårigheter är det positivt att gå i träningsskolan då det i jämförelse med grundskolan vanligtvis är färre antal elever i klassen, bättre personaltäthet, bättre anpassade lokaler samt att eleverna får vara tillsammans med andra elever som har liknande behov och förutsättningar.

Vill du veta mer om särskolan kan du läsa om det i Skolverkets informationshäfte ”Grundsärskolan är till för ditt barn”. http://www.skolverket.se/publikationer?id=3202länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad: 2017-02-01 

Sidansvarig: Gunnar Stengarn 0581-811 81

Kontakt

Rektor
(särskolan)
Gunnar Stengarn
0581-811 81

Gunnar Stengarn, Foto: Lindesbergs kommun

Kontakt

Arbetsrum
0581-814 41

Ingalill Hansen
specialpedagog inriktning träningsskolan
0581-813 89

Mer information