Translate site

Arbeta med val

Är du intresserad av demokrati och samhällsfrågor? Valnämnden i Lindesbergs kommun söker dig som vill arbeta som röstmottagare vid valet 2018.

Valnämnden söker röstmottagare till valet till riksdag, kommun och region/landsting den 9 september.

Att arbeta som röstmottagare

Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Vi söker dig som har ett hjälpsamt och vänligt sätt samt är mycket noggrann. Ålderskravet är att du måste vara 18 år. Du får ersättning för uppdraget.

I Lindesbergs kommun finns det 16 valdistrikt med tillhörande vallokal. Vallokalerna ligger oftast i skolor eller samlingslokaler.

Vallokalerna är öppna mellan 8-20. Efter stängning kl. 20 arbetar samtliga som tjänstgjort i vallokalen med att öppna och räkna samtliga röster - ett val i taget. När allt är färdigräknat ska material packas och lokalen ställas i ordning. Därefter lämnar ordförande rösterna till valnämnden och röstmottagarna kan gå hem.

Det är obligatoriskt för samtliga röstmottagare att genomgå valnämndens utbildning. Det kommer att vara utbildningar inför allmänna valen i augusti/september. Ett arvode betalas ut för deltagande både i vallokalen och på utbildningen.

Intresseanmälan röstmottagare

Anmäl ditt intresse genom att fylla i webbformuläret nedan. Du behöver inte anmäla om du tjänstgjorde vid Allmänna valet 2014, du kommer att bli kontaktad av ordförande i ditt valdistrikt.

Val till riksdag, kommun och landsting den 9 septemberKontaktuppgifter
User information

Ida Frödén, valsamordnare

Uppdaterad: 2017-12-07 

Sidansvarig: Ida Frödén 0581-810 30

Kontakt

Ida Frödén
Valsamordnare
0581-810 30