Translate site

Fotosamlingarna görs tillgängliga

I början av 2013 startades ett skanningsprojektekt för att göra våra bild- och fotosamlingar tillgängliga digitalt.

Bilderna omfattar ca 150 år Lindesbergs och Bergslagens historia, 1860-tal till och med 2010-tal. I bilddatabasenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns fotografier med motiv som till exempel stadsmiljöer, människor, skolor, sport och mycket mer.

Använd fritt men ange bildkälla

Du kan skriva ut eller spara ner bilderna om du så önskar. De får användas fritt för privat bruk och för icke kommersiellt ändamål förutsatt att du vid publicering anger "Bildkälla: Lindesbergs kulturhistoriska arkiv/fotograf". Om du använder bilder i tryckt material skicka ett exemplar till oss. Vid kommersiell publicering, kontakta Lindesbergs kulturhistoriska arkiv.

Gruppbild av lastbilschaufförer och deras lastbilar, samtliga av Volvos s k rundnosmodell. Bilden är tagen på uppdrag av "Volvo-Svensson" för publicering i Volvos tidning. Med på bilden är också en VW Transport, en Volvo PV444 och en Volvotraktor. Bilden togs 1954 med anledning av att B. Ahlgrens Åkeri i Fellingsbro då firade 25-årsjubileum. Företaget ombildades till aktiebolag år 1960 och ändrade då namnet till Ahlgrens åkeri AB. Personerna på bilden är från vänster: Bertil Eriksson, Georg Andersson, Evert Johansson, Erik Hjalmarsson, Bertil Andersson, Arne Andersson, Per Wirén, Einar Carlsson, Josef Kvist, Harriet Ahlgren, Bertil Ahlgren och Arne Pettersson. Som kuriosa kan nämnas att vid publiceringen i Volvos tidning hade VW Transporten redigerats bort.

Uppdaterad: 2016-04-21 

Sidansvarig: Kristina Öster tfn: 0581-815 27
Klicka på bilden för att komma till Lindesbergs kulturhistoriska arkiv på webben.

Klicka på bilden för att komma till Lindesbergs kulturhistoriska arkiv på webben.