Translate site

Kopparnätet släcks den 30 november

Den 30 november stängs 22 gamla telestationer i Lindesberg och Ljusnarsberg. Det innebär att alla tjänster där man använder det gamla telejacket försvinner. Kunder anslutna till dessa gamla delar av kopparnätet behöver därför beställa nya, moderna och framtidssäkra lösningar för telefoni.

Om du berörs av förändringarna stängs dina fasta abonnemang av det datum angivet i det uppsägningsbrev som du fått från din operatör. Då kan du inte längre använda dina tjänster.

Hos den operatörsneutrala kundtjänsten Telekomguidenlänk till annan webbplats kan du få opartisk information om vilka leverantörer du kan vända dig till för en ny lösning. I de få fall där alternativ helt saknas träder Post- och telestyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster in och säkerställer att den lagliga rätten till telefoni och bredband uppfylls.

Post- och Telestyrelsen (PTS) har gjort en kort film om de alternativ till fasta tjänster som finns idag.

Här kan du läsa mer om bredbandsutbyggnad i kommunen

Digitaliseringen av samhället innebär att snabb och stabil uppkoppling blir allt viktigare både där vi bor, arbetar och rör oss. Telia satsar därför stort på att bygga ut fiber- och mobilnätet, medan de delar av det gamla kopparnätet som inte lever upp till dagens kapacitetsbehov stängs ner. Läs mer på Telias webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dessa områden berörs 2016 & 2017