Translate site

Vi söker en kommunjurist!

Vill du bli vår första kommunjurist och få förmånen att arbeta i flera kommuner och med varierande arbetsuppgifter? Då är du den vi söker!

Vi söker dig som har akademisk examen inom juridik. Det är önskvärt om du har inriktning på kommunalrätt. Det är också meriterande om du har kunskaper inom nuvarande personuppgiftslagstiftning, dataskyddsförordning eller i informationssäkerhetsfrågor.

I rollen krävs att du har ett konsultativt arbetssätt samt förmåga att ta egna initiativ och driva frågor självständigt inom ditt område. Du behöver även kunna samverka och bygga relationer med andra. Du är analytisk, effektiv och noggrann. Du är flexibel och kan strukturera komplicerade frågor, samt kommunicera lösningar på ett tydligt sätt, såväl muntligt som skriftligt. Du är svensk medborgare och kommer genomgå en säkerhetsklassning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter

Som kommunjurist har du växlande arbetsuppgifter. Du arbetar bland annat med allmänjuridiska frågor i Lindesbergs kommun. Även arbete med informationssäkerhet och den nya dataskyddsförordningen ingår i ditt ansvarsområde.

Det specifika arbetet med dataskyddsförordningen (GDPR) är ett samarbete mellan Lindesberg-, Nora och Hällefors kommun samt Samhällsbyggnadsförbundet Bergslagen. Arbetstiden är fördelad så att du arbetar ungefär halvtid för Lindesbergs kommun och resterande tid för de övriga organisationerna i samarbetet.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om platsen Lindesberg? Gå in på www.flyttatilllindesberg.selänk till annan webbplats

Läs gärna mer om de olika organisationerna
www.nora.selänk till annan webbplats
www.hellefors.selänk till annan webbplats
www.sbbergslagen.selänk till annan webbplats

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00. Vi tar endast emot ansökningar via HR-supporten. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.

Tjänsten som kommunjurist är placerad på kanslienheten som tillhör kommunledningskontoret i Lindesbergs kommun.

Inom kanslienheten finns central nämndadministration, arkiv, kommunikation och webb samt kommunens samordnare för finskt förvaltningsområde.