Translate site

Portabel hörselslinga

Lindesbergs kommun tillhandahåller kostnadsfritt en portabel hörselslinga. Den kan bokas via kommunens växel. Hörselslingan är avsedd att användas av kommunanställda och föreningar vid exempelvis föreläsningar och andra tillfällen då behov finns.

Kabeln på hörselslingan är 35 meter. Den placeras ut i en cirkel runt åhörarskaran. Vid behov kan man använda en förlängningskabel på ytterligare 15 meter som finns i väskan. I väskan för hörselslingan finns två trådlösa mikrofoner. Den ena är av typen "myggmikrofon" som är lämplig att använda av den som föreläser. Den andra är en handmikrofon som kan användas till att gå runt till åhörarna om de vill ge kommentarer. Observera att denna hörselslinga inte har några högtalare. De åhörare som kan dra nytta av den är således endast de som har en hörapparat som är inställd på teleslingeläget.

I väskan för hörselslingan medföljer instruktionsanvisning.

Självklart förutsätts att du följer instruktionerna och är aktsam om den portabla hörselslingan. Skador utöver normalt slitage gör dig som låntagare ersättningsskyldig.

Väska som innehåller portabel hörselslinga

Uppdaterad: 2017-08-29 

Sidansvarig: Madde Gustavsson

Kontakt

Lindesbergs kommun
0581-810 00