Translate site

Utbildning i svenska för invandrare (sfi)

Utbildning i svenska för invandrare i Lindesberg erbjuder gratis sfi för vuxna invandrare som inte har grundläggande kunskaper i det svenska språket. Våra utbildare arbetar flexibelt och individanpassat. Det är studiebakgrund och kunskaper i det svenska språket som avgör vilken nivå man börjar studera på. Vi har kontinuerligt intag på samtliga nivåer. Det finns också möjlighet att läsa sfi på distans.

Hur är det att studera sfi i Lindesberg?

När du studerar på Masugnen tar du eget ansvar för dina studier men du tillhör en grupp med en ansvarig lärare. Hos oss kan du studera på heltid, deltid eller distans.  Du kan kombinera sfi-studier med annan utbildning, arbete eller praktik. Vi använder oss av en lärplattform, vilket betyder att du kan få information och nå ditt kursmaterial via internet.

Hur lång tid tar studierna?

Hos oss har alla en individuell studieplan. Du kan arbeta i din egen takt utefter dina förutsättningar. Hur lång tid det tar att läsa en kurs är helt individuellt och beror dels på dina förutsättningar men också på hur mycket tid du lägger på dina studier.  Desto mer tid du lägger ner på dina studier, desto snabbare blir du klar.

Hur söker jag till sfi? När kan jag börja?

Om du vill söka till sfi är du välkommen att prata med Dalal Dino varje tisdag mellan 10:15-11:30 (drop-in), hon sitter i Masugnens huvudbyggnad. Då diskuterar ni startdatum och fyller tillsammans i ansökan m.m. Ibland är det väntetid för att börja på sfi och ibland kan man börja direkt men vi har alltid kontinuerlig antagning under året.

Varför ska jag välja att studera sfi?

Språket är nyckeln till det mesta och på Masugnen ger vi dig möjligheter att studera från sfi och vidare. Vi hjälper dig att nå ditt mål och att hitta rätt studie- eller yrkesväg i livet, oavsett om du tänker dig en yrkesutbildning, en universitetsutbildning eller arbete.

Uppdaterad: 2017-12-21 

Kontakt

Dalal Dino
Utbildningskoordinator
0581-816 18

Catrine Pernros-Eriksson
Rektor
0581-816 16

Hemsida för ​​nyanlända på många språk

www.informationsverige.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en hemsida för nyanlända i Sverige och kan läsas på många olika språk.

På hemsidan finns bl.a. information om vad som finns i Sveriges kommuner, vilka regler som gäller för vård, boende, studier, arbete mm.

Informationen om Lindesbergs kommun finns idag på svenskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, engelskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, arabiskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, somaliskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tigrinskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.