Abonnemang

Det finns två olika typer av abonnemang för avfalls­hämtning att välja mellan.

Hämtning av Matavfall

Om du vill sortera ut ditt matavfall men inte själv har möjlighet att ta hand om det kan du välja abonnemanget Hämtning av matavfall. Du slänger då ditt brännbara avfall i det gröna kärlet, och det komposterbara avfallet i ett separat brunt kärl.

I abonnemanget ingår en sorteringsutrustning för köksanvändning, ett brunt 140 liters ventilerat kärl för det matavfallet samt ett grönt kärl för det brännbara avfallet.

Utrustningen som är en påshållare kompletteras med speciella pappers­påsar som tål väta. Papperspåsarna ingår i abonnemanget och den venti­lerade hållaren kan antingen monteras upp eller ställas in i köksskåpet.

Hemkompostering

Hemkompostering innebär att du själv tar hand om ditt komposterbara avfall året om. Komposteringen gör att du får ett jordförbättringsmedel som du har nytta av i din trädgård. Du slänger ditt brännbara avfall i den gröna tunnan och komposterar själv ditt matavfall i en godkänt kompost­behållare.

Kravet för hemkompostering är att du har en kompostbehållare som är skadedjurssäker och fungerar året runt. Det som inte går att kompostera eller källsortera lägger du som vanligt i det gröna kärlet för brännbart avfall.

För att få hemkompostera ditt matavfall krävs en skriftlig anmälan till Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Ladda ner blankett för Hemkompostering Länk till annan webbplats.

Mina Sidor-SBB Länk till annan webbplats.

Kontakt

0581-55 00 40

Telefontider

  • Vardagar 10-12 och 13-15.
  • Dag före helgdag 10-12.

Akuta ärenden utanför telefontid

019-14 76 42

Besöksadress och besökstider

Prästgatan 6 i Lindesberg

  • Vardagar 10-12 och 13-15.
  • Dag före helgdag 10-12.

Mejla

Samhallsbyggnad@lindesberg.se

Skicka brev

Samhällsbyggnadsförvaltningen

711 80 Lindesberg

 

Text

Senast uppdaterad