Föräldrar emellan

Föräldrar emellan är en serie föreläsningar som riktar sig till dig som förälder. Föreläsningarna är tillfällen för dig att få ökad kunskap, inspiration och motivation i ditt föräldraskap.

Pappa och son skrattar och leker på soffan.

Föräldrar emellan är en föreläsningsserie i Lindesbergs kommun som riktar sig till föräldrar med barn och ungdomar i åldern 0–18 år. Föräldrar emellan erbjuder föräldrar och andra vuxna ökad kunskap, inspiration och motivation samt tillfälle att reflektera över sitt föräldraskap.

Föreläsningar hösten 2021

Under hösten är det tre föreläsningar.

Att bli en trygg förälder - börja med dig själv 28 september

Elisabet Nord är beteendevetare och legitimerad psykolog. Hon föreläser om "Tryggt föräldraskap” som är en vägledning för föräldrar i dagliga situationer där konflikt uppstår. Det handlar om hur vi kan börja med oss själva för att få ett
bra samspel med våra barn och lösa problem i vardagen.

Att vända en negativ start i livet 16 november

Föreläsning med Morgan Alling.

Morgan föreläser om att vända en negativ start i livet, med utgångspunkt från sin egna uppväxt som var fylld med svek, lögner, misshandel och utanförskap. Morgans resa från barnhemsbarn till en älskad artist har varit lång och brokig.

Våga ta samtalet om sex och porr med ditt barn 30 november

Föreläsning med Nina Rung och Katarina Svensson.

Barn och ungas möte med både sexualiserade bilder, pornografi och utsatthet på nätet väcker många tankar och känslor och det kan vara svårt att veta hur samtalen kan tas och hur unga egentligen har det idag.

För mer information om projeket och föreläsningsmaterial, kontakta susann.cederlund@nora.se

Varmt välkommen!

Arrangör

Arrangör är Lindesberg kommun i samverkan med Region Örebro län, Svenska kyrkan Linde-Bergslags församling, Rädda barnen och SENSUS studieförbund.

Libo och Lions Kristina Lindesberg är med och stöttar verksamheten som sponsorer.

Senast uppdaterad