Fakta om kommunen

Lindesbergs kommun finner du i norra Bergslagen. Lindesberg tillhör Örebro län och är en kommun med glödande engagemang för både företagande och idrott. Förutom Lindesberg ingår tätorterna Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan.

Lindesbergs kommun har cirka 23 600 invånare och från Kloten i norr till Fellingsbro i söder finns det entreprenörer, företag och industrier som brinner för att utvecklas. Vi har Lindesberg arena som är mötesplatsen där våra ungdomar får växa till elitidrottare. Handboll, vollyboll och judo är de stora sporterna men idrottslivet är större än så och engagerar och inspirerar hela orten. Vi satsar också stort på många nya boendealternativ. Hos oss hittar du balansen mellan arbete och fritid, mellan aktiviteter och avkoppling.

Kommuner i siffror på SCBs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nära till allt

I Lindesberg finns det mesta du behöver på nära håll. Här kan du förverkliga dina idéer och skapa ett härligt, tryggt och roligt liv utanför jobbet. Varför inte fortsätta din karriär på något av de expansiva företagen i vår närhet? Vi har många, både små och stora arbetsgivare, som söker inspirerade och kunniga medarbetare. Meritor, Billerud Korsnäs, Lindesbergs lasarett och Lindesbergs kommun är arbetsplatser med driv och kreativitet. Hos och får du också mer tid över och mer bostad för pengarna.

Du och din familj kan bo både modernt och genuint och hos oss. Med den vackra Bergslagsnaturen som närmaste granne är det lätt att hitta ett hem att trivas i. Vi har prisvärda och naturnära bostäder – inte sällan nära sjöar. Kvadratmeterpriset på en villa i Lindesbergs kommun är 9 960 kr.

Lägg till det centrala läget i landet och de goda kommunikationerna som gör det enkelt att pendla med tåg och buss så har du kanske hittat ditt drömboende här. Gemenskapen och alla trevliga grannar får du på köpet.

Från lantlig idyll till citypuls på några minuter

Det är enkelt att pendla till och från Lindesberg. Om du vill bo på landet och jobba i Örebro eller i någon av de andra större orterna i regionen så är det inga problem. Du behöver inte pendla bort ditt liv! Vi har många mindre orter och byar där du kan hitta ditt drömboende – bara ett fåtal minuter från jobbet eller nöjeslivet mitt i Örebro.

Pendlingstider från Lindesberg‌

Ort, från - till

Tid

Lindesberg - Örebro

40 minuter med tåg eller buss,

35 minuter med bil

Lindesberg - Nora

25 minuter med bil

Lindesberg - Kopparberg

26 minuter med tåg

Lindesberg - Karlskoga

1 timme med bil

Lindesberg - Västerås

1 timme och 45 minuter med buss/tåg,

1 timme och 15 minuter med bil

Senast uppdaterad