Lindesbergs stjärnor tar in nya medlemmar

Under våren träffas Lindesbergs stjärnor som vanligt en gång i veckan för att repetera.

Lindesbergs Stjärnor är en grupp funktionsnedsatta vuxna som i snart tio år jobbat med musik och teater. Bland annat uppträder de på äldreboenden i kommunen. De ger också en årlig show för allmänheten och särskolans elever.

-Eftersom verksamheten nu fortsätter som vanligt, har vi beslutat att ta in nya medlemmar. Under våren kommer några av dem som stått i kö, att få möjlighet att prova på att vara med i Lindesbergs Stjärnor, berättar Johan Wennman, lärare.

Till hösten sker något av en nystart.

- Det är mycket möjligt att vi då inleder arbete med en ny show, men det är svårt att sia om nu. Detta eftersom vi räknar med att ha en hel del nya medlemmar i höst och först vill höra med dem vad har för tankar och idéer, innan vi bestämmer vad vi skall göra. Men det blir säker något som kommer lindesbergarna till del, så mycket är säkert, säger Johan.

Förutom Johan Wennman som är lärare på Kulturskolan, leds Lindesbergs stjärnor av Christel Bjunge och Anna-Lena Persson, boendestöd, samt Jesper Hugosson, musiklärare på Lindeskolans gymnasium. Till hösten återkommer läraren Stefan Jansson efter sin tjänstledighet, även han verksam vid Kulturskolan.

Lindesbergs stjärnor är ett samarbete mellan barn och utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen i Lindesbergs kommun.

Mer information:
Erik Lundqvist, rektor Kulturskolan tfn: 0581-811 97

Senast uppdaterad