Lediga lokaler öppnar för tanken om ett framtida föreningens hus

Loklerna för Träffpunkt Linden i centrala Lindesberg har förutom möten, även använts för minimässor av olika slag. Här är en bild från en minimässa inriktad på seniorer 2017.

Lokalerna på Kungsgatan 37, som länge varit hemvist för kommunens ”Träffpunkt Linden” har stått delvis tomma i cirka ett år.

Tidigare huserade bland annat två av kommunens hemtjänstgrupper här, citygruppen och vågmästare-gruppen. Sedan de flyttade till nya Hemtjänstens hus vid midsommar förra året, finns enbart Dagrehab/träffpunkt kvar som kommunal verksamhet. De flyttar till den nya vårdcentralen i Bergsparken när den står färdig.

Nu finns tankar om hur lokalerna kan nyttjas i framtiden.
- Vi håller på och utarbetar riktlinjer för hur lokalerna kan hyras ut efter årsskiftet. Vi har haft samtal med både pensionärsrådet och funktionsrådet och önskemålet är att lokalerna fortsatt kan fungera som en central mötesplats för daglediga, berättar Irja Gustavsson, kommunstyrelsens ordförande.

- Vi ser att det finns ett stort värde i att kunna erbjuda centrala lokaler för alla föreningar i kommunen, menar Irja.

Eventuell hyressättning är en fråga som behöver tas i kommunfullmäktige. Något som troligtvis görs till hösten. I mellantiden finns möjlighet att boka mötestid för de föreningar som önskar.

Redan nu har finska föreningen, riksföreningen för funktionsnedsatta, DHR samt Pensionärernas riksförbund, PRO bokat några mötestider.

De café som funnits under många år, är också nyligen nyöppnat efter cirka ett års uppehåll. Serveringen sköts av PRO:s lokalavdelning i Lindesberg som bjuder in till en varm kopp kaffe eller te med tillbehör. Det är öppet 13.30-16.00 varje dag utom på onsdagar. Sista fredagen i varje månad bjuds det även på underhållning.

Önskar du boka en mötestid för din förening?
Det gör du genom att skriva upp önskemål och tid på den kalender som sitter i entrén. Boka tid går enbart att göra då caféet är öppet. Önskar du förtäring till ditt möte kan caféet hjälpa till. Boka via Siv Olofsson på mobil: 070-749 66 75. Troligtvis gör caféverksamheten sommaruppehåll.

Senast uppdaterad