Skollunch till alla gymnasieelever

Från och med måndag den 27 april erbjuds gymnasieelever i Lindesberg att äta gratis skollunch. Elever som är intresserade av att äta lunch anmäler detta i en ny e-tjänst.

Sedan gymnasieskolorna i Sverige gick över till fjärr- och distansundervisning har matsalen på Lindeskolan varit stängd. Men efter ett beslut i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott i förra veckan erbjuder nu Lindesbergs kommun alla gymnasieelever att äta skollunch. Även elever som går på skolor i andra kommuner har möjlighet att komma och äta.

- Det stämmer, säger skolchef Thomas Lindberg. Det här bygger på att hemkommunen tar ansvar för de elever som är folkbokförda i den egna kommunen, inte bara eleverna på den egna skolan.

Elever som vill komma och äta måste anmäla detta på en särskild e-tjänst. Denna finns på etjanst.lindesberg.se/skollunch Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

- Senast kl. 12.00 fredagen före den vecka eleverna vill äta ska anmälan vara gjord, säger Louise Auer, kostchef i Lindesbergs kommun. Då hinner vi ta vi ut listor på hur många elever som vill komma och äta och informera kökscheferna ute på skolorna.

Lunch för gymnasieelever kommer att serveras på Ekgården i Fellingsbro, Fröviskolan, Lindeskolan och Storåskolan. Erbjudandet gäller under vårterminen, så länge gymnasieskolan är stängd.

Senast uppdaterad