Lyckosam matchning för Granngården i Lindesberg

Lindesbergs kommuns satsning på att matcha kompetenser har gett resultat. Susanna och Granngårdens behov passade som handen i handsken. Nu är fler matchningar på gång.

I början av april påbörjade Lindesbergs kommun en inventering för att få en överblick över vilka medborgare som snabbt kan förstärka de branscher som behöver tillfällig arbetskraft. Detta för att kunna vara ett stöd för våra medborgare och det lokala näringslivet i matchningsarbetet under pågående pandemiperiod.

- Så roligt att idag kunna meddela att vi fått till en första matchning och att fler är på gång, säger Zila Conejeros, enhetschef på Arbetsmarknadsenheten.

I en tid då vi inte får resa, många inplanerade evenemang ställs in och vi inte får umgås i större grupper är det många som bestämmer sig för att renovera hemma eller göra ordning i trädgården. Detta har Granngården i Lindesberg känt av.

- Vanligtvis kommer den stora ruschen i maj, nu kom den mars/april och med tre stycken sjuka samtidigt blev det tufft, säger Jenny Jenderbäck, Granngården.

Genom ett företagsbesök fick Lindesbergs kommun kännedom om Granngårdens situation och behov och informerade då om det matchningsarbete som pågår.
I den långa listan av intresseanmälda fanns Susanna Ridemalm.

- Jag arbetar på deltid och tänkte att jag kan hjälpa till med det jag kan och med kort varsel så jag anmälde mig via formuläret på kommunens hemsida, säger Susanna Ridemalm. Då jag har truckkort och har arbetat mycket med kundservice passar det här perfekt.

- Det här är verkligen guld värt, jag är så tacksam för den här hjälpen. Jättebra att kunna anställa på timme, så jag kan få hjälp när behov finns, säger Jenny Jenderbäck, Granngården.

Har ditt företag ett stort behov av arbetskraft i rådande situation?
Kontakta: Anne Resare, Näringslivsenheten, 0581 - 811 62, anne.resare@lindesberg.se eller fyll i en intresseanmälan här.

Har du blivit varslad, permitterad, är arbetssökande eller har en arbetsgivare
som snabbt kan ”låna ut” dig? Då kan du fylla i en intresseanmälan här.

Senast uppdaterad