Ny serie väljer Lindesbergs kommun som inspelningsplats

Just nu spelar Viaplay in en ny serie i skogarna i Lindesbergs kommun. Det är unika miljöer som har lockat produktionen hit. Teamets närvaro i kommunen gynnar lokala företag i en tid som just nu innebär stora påfrestningar på näringslivet.

- Vi tycker att det är fantastiskt kul att produktionen har hittat hit till oss i Lindesberg kommun. Vi har sagolika omgivningar och miljöer här som är så pass attraktiva att de får vara med i stora serier. Det ska vi vara stolta över, säger Wilhelm Magnusson, näringslivschef i Lindesbergs kommun.

Platser med kulturarv

Lindesbergs kommun är fylld av unika miljöer som är perfekta att spela in en serie på. Miljöerna är präglade av Bergslagens unika historia som bär spår av gruvdrift och skogsbruk och kännetecknas av ändlös natur och ett rikt kulturarv.

- Inför vår inspelning av Viaplays nya thriller-skräckis Dystopia letade vi runt i Sverige efter lämpliga inspelningsmiljöer. Vi fann allt vi önskat och mer därtill i Lindesbergsområdet säger Lotta Westberg, producent för den nya serien Dystopia.

Gynnar lokala företag

Teamet bakom serien bor i Lindesbergs kommun och har anlitat lokala företag i en tid som annars varit skral på intäkter på grund av den pågående pandemin. Produktionen har även i samarbete med kommunen anställt lokala invånare som jobbar för produktionen under den tid som de är på plats i kommunen.

- Vi har blivit positivt bemötta av Lindesbergsborna med kommunen i spetsen. Det gjorde valet av inspelningsplats lätt. Vi har mer eller mindre tagit över hela Stadshotellet och anlitat cateringfirmor från området berättar Lotta Westberg.

Inspelningsplats är en arbetsplats

Invånare i Lindesberg har visat teamet bakom produktionen stor respekt för att inspelningsplatsen är en arbetsplats. Lindesbergs kommun vädjar till invånare att fortsätta visa hänsyn och komma ihåg att riktlinjer om avstånd även gäller vid filminspelningsplatser.

Senast uppdaterad