Vi söker kontaktpersoner, stödfamiljer, avlösare och ledsagare till uppdrag

En vuxen hand och en barn hand håller varandra i handen, illustrativ bild.

Vill du göra skillnad i en annan människas liv? Då kan uppdraget som kontaktperson, stödfamilj, avlösare eller ledsagare för personer med funktionsnedsättning vara något för dig!

Kontaktperson

Lindesbergs kommun söker flera kontaktpersoner, varav en av uppdragen kräver en kontaktperson som kan teckenspråk alternativt tecken med stöd (TAKK).

En kontaktperson har till uppgift att vara kompis och medmänniska till en person som har en funktionsnedsättning. Det kan handla om att göra roliga saker som att gå på bio, ta en promenad, en fika, laga middag, gå på handbolls- eller ishockeymatcher. Uppdraget som kontaktperson innebär två träffar i månaden och telefonkontakt däremellan. Uppdraget omfattar cirka tio timmar i månaden.

Ersättning

Utgår enligt Sveriges Kommuner och Regioners rekommendationer. Kommunen står för kontaktpersonens utgifter som handlar om aktiviteter med den enskilde.

Stödfamilj

Funktionsstöd i Lindesberg söker två stödfamiljer, en som kan ta emot en 7-årig flicka en helg i månaden (fredag till måndag) och en stödfamilj som kan ta emot en 9-årig pojke två helger i månaden.

Syftet med stödfamilj är att avlasta föräldrarna. Ni ska ge barnet stöd, rekreation och miljöombyte. Det är viktigt att ni har resurser över i form av tid, tålamod och intresse av funktionshindrade barn och ungdomar.

Ersättning

Utgår enligt Sveriges Kommuner och Regioners rekommendationer.

Avlösare

En avlösare sökes till en 13-årig pojke i Frövi. Uppdraget omfattar 14-19 timmar i månaden vilket fördelas vid flera tillfällen. I uppdraget är det viktigt att du har ett intresse av att spela dator/tv-spel.

Att vara avlösare innebär att du passar barnet i hemmet ett antal timmar i månaden, regelbundet eller vid enstaka tillfällen. Syftet med avlösning är att göra det möjligt för anhöriga att få tid för egen aktivitet. I avlösarens uppgift ingår inte att passa andra barn i familjen, göra hushållsuppgifter eller hämta/lämna barn på förskola/skola.

Ersättning

Som avlösare erhåller du timarvode. Personliga utlägg måste redovisas med kvitto och timrapport lämnas in varje månad.

Ledsagare

Lindesbergs kommun söker en ledsagare som kan teckenspråk alternativt tecken med stöd (TAKK). Uppdraget är i Frövi.

Ledsagning är en insats för den som behöver hjälp att ta sig från hemmet till olika fritids och kulturaktiviteter. Uppdraget omfattar x antal timmar i månaden, vilket kan fördelas vid flera tillfällen. Ledsagaren kommer vid önskad tidpunkt till bostaden eller annan mötesplats enligt överenskommelse. Det kan till exempel vara teaterbesök, bio, idrottsevenemang, restaurangbesök, handla eller promenader. Efteråt följer ledsagaren med hem och avslutar uppdraget. Egen bil ska inte användas utan färdsättet ska vara kollektivt eller med färdtjänst.

Ersättning

Som ledsagare erhåller du timlön. Personliga utlägg måste redovisas med kvitto och timrapport lämnas in varje månad.

Är du intresserad eller har funderingar? - Kontakta

Handläggare Rojin Zakholi

0581–817 97

Rojin.zakholi@lindesberg.se

Senast uppdaterad