Här är förändringarna i Lindesbergs kommun efter de lokala allmänna råden

Lindesbergs kommunhus med texten Lindesbergs kommun på fasaden.

Lindesbergs kommun har arbetat intensivt med att vidta åtgärder och anpassa kommunens service och verksamheter så att de på bästa sätt följer de lokala allmänna råden i Örebro län. Nu presenteras samtliga åtgärder och förändringar hittills.

- Det är ett allvarligt läge och vi har jobbat metodiskt tillsammans för att förstå vad det här innebär för både oss som arbetsgivare och för vår service gentemot invånare. Nu har vi tagit fram en rad modiga åtgärder för att minska smittspridningen bland oss invånare i Lindesberg, säger Henrik Arenvang, kommundirektör i Lindesbergs kommun.

Åtgärderna är många och samhället i Lindesbergs kommun är inte öppet som vanligt under de närmaste veckorna. Badhuset Energikällan, Lindesbergs bio, Lindesbergs Arena och gymmen är stängda. Även fritidsgårdar, Familjecentralen och turistbyrån är stängd. Biblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå är stängda medan biblioteket i Lindesberg håller öppet men med begränsad service.

- Om alla tar sitt ansvar och följer de lokala allmänna råden så strikt som möjligt så kommer vi att stoppa den här ökningen. Vi måste jobba tillsammans – både vi i det offentliga samhället, företag, föreningar och individer måste göra sitt yttersta, säger Irja Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande.

Översikt på åtgärder i Lindesbergs kommun på grund av de lokala allmänna råden

Senast uppdaterad