Ändrade öppettider på biblioteken och kulturhistoriska arkivet

Biblioteket i Lindesberg i förgrunden söderut på Kungsgatan.

På grund av ändrade arbetssätt och färre resurser minskar öppettiderna på biblioteken i Lindesbergs kommun och på kulturhistoriska arkivet.

Bakgrunden till de nya öppettiderna är minskade resurser till biblioteken som därför behövt minska personal. Öppettiderna påverkas också av att bibliotekspersonalen ändrar arbetssätt för att uppfylla bibliotekslagen till exempel genom att arbeta läsfrämjande med barn och unga. Uppdraget handlar om att nå fler besökare och nya användare. Det är också viktigt att främja den digitala delaktigheten i samhället.

De nya öppettiderna innebär att biblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå är öppna en dag per vecka. Även biblioteket i Lindesbergs öppettider minskar. På samtliga bibliotek kan grupper boka besök även andra tider än ordinarie öppettider.

På grund av smittläget är biblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå för närvarande stängda för spontanbesök. Biblioteksbussen kör inte heller efter turlista av samma anledning.

I samband med att biblioteket i Lindesberg ändrar sina öppettider kommer det kulturhistoriska arkivet, så fort smittläget tillåter öppning, att ha öppet på tisdagar. Det gäller även Meröppet på biblioteket.

Mer information från kultur- och fritidschef

Kristina Öster
0581-81527
kristina.oster1@lindesberg.se

Senast uppdaterad