Vill du bli kontaktperson, stödfamilj eller ledsagare?

Två som håller handen, i bakgrunden är en grön stig.

Vill du göra skillnad i en annan människas liv? Då har funktionsstöd uppdrag för dig som är intresserad av att arbeta med människor som har funktionsnedsättning. Vi söker just nu uppdragstagare inom kontaktperson, stödfamilj och ledsagare.

Kontaktperson

Vi söker flera kontaktpersoner. En kontaktperson har till uppgift att vara kompis och medmänniska till en person som har en funktionsnedsättning. Det kan handla om att göra roliga saker som att gå på bio, ta en promenad, en fika, laga middag, gå på handbolls- eller ishockeymatcher. Uppdraget som kontaktperson innebär två träffar i månaden och telefonkontakt däremellan. Uppdraget omfattar cirka tio timmar i månaden.

Ersättning

Utgår enligt Sveriges Kommuner och Regioners rekommendationer. Kommunen står för kontaktpersonens utgifter som handlar om aktiviteter med den enskilde.

Stödfamilj

Vi söker en stödfamilj som kan ta emot en 8-årig flicka en helg i månaden (fredag till måndag). Ni ska vara två vuxna i stödfamiljen och ska helst inte ha egna barn eller ha barn som är äldre och klarar sig mer på egen hand. Barnet ska inte dela rum med andra barn.

Syftet med insatsen stödfamilj är att avlasta föräldrarna. Ni ska ge barnet stöd, rekreation och miljöombyte. Det är viktigt att ni har resurser över i form av tid, tålamod och intresse av funktionshindrade barn och ungdomar.

Ersättning

Utgår enligt Sveriges Kommuner och Regioners rekommendationer.

Ledsagare

Lindesbergs kommun söker en manlig ledsagare i åldern 25-40 år till en 15-årig kille i Lindesberg.

Ledsagning är en insats för den som behöver hjälp att ta sig från hemmet till olika fritids- och kulturaktiviteter. Uppdraget omfattar åtta timmar i månaden, vilket kan fördelas vid flera tillfällen. Ledsagaren kommer vid önskad tidpunkt till bostaden eller annan mötesplats enligt överenskommelse. Det kan till exempel vara teaterbesök, bio, idrottsevenemang, restaurangbesök, handla eller promenader. Efteråt följer ledsagaren med hem och avslutar uppdraget. Egen bil ska inte användas utan färdsättet ska vara kollektivt eller med färdtjänst.

Ersättning

Som ledsagare erhåller du timlön. Personliga utlägg måste redovisas med kvitto och timrapport lämnas in varje månad.

Är du intresserad eller har funderingar? - Kontakta

Rojin Zakholi