Lindesbergs kommun klättrar i miljörankning

Vy över Lindesberg.

Nu är resultatet från Aktuell Hållbarhets årliga miljörankning här. Lindesbergs kommun placerar sig på plats 80. Det är en förbättring jämfört med plats 135 förra året.

Årets miljörankning av Sveriges kommuner visar att Lindesbergs kommun har klättrat hela 55 platser från förra året. Den här utvecklingen innebär också att Lindesbergs kommun är rankad trea i länet efter Örebro och Lekeberg. I kommungruppen Kommungrupper - Större städer och kommuner nära större stad hamnar Lindesberg på plats 32 av 108 i gruppen.

- Det känns bra att vårt långsiktiga arbete syns och uppmärksammas. I vår kommun ska alla verksamheter jobba med att säkerställa hållbar utveckling inom dess områden. Våra bolag har klarat det bäst och lyser med goda exempel. Vi har fortfarande mycket att jobba med men vi tar oss framåt, säger Henrik Arenvang, kommundirektör Lindesbergs kommun.

Rankningen baseras på Aktuell hållbarhets kommunenkät samt på aktuell data från ett flertal offentliga källor.

Lindesbergs kommuns resultat och svar på frågor i miljörankningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.