Utdelning av stipendier och priser

Bild på värdecheck för stipendium.

I år delades inte stipendierna och priset ut på plats i Oscarsparken den 6 juni utan det blev en filmad överraskning. Det filmade materialet går att se här och på kommunens Facebooksida.

Stipendierna och byggnadspriset delas ut varje år. Det är tillväxtnämnden som beslutar om vilka som tilldelas stipendie och pris.

Byggnadspriset

Bild på Jörgen Nydén framför sitt hus Fryggesboda 297.

Jörgen Nydén tilldelas Byggnadspriset 2021.

Byggnadspriset 2021 går till Jörgen Nydén, Fryggesboda 297 med motiveringen:

Fryggesboda 297 är en annorlunda och unik byggnad som passar bra in i landskapsbilden. Att Jörgen själv har ritat och byggt större delen av huset är en bedrift i sig. Med detta timmerhus har han skapat en miljö för vila och eftertanke. Vi är glada att ge årets Byggnadspris till Jörgen för att han har visat att man kan bygga ett nytt hus med gammal teknik.

Kulturstipendiet

Bild på Millan Baecksröm.

Millan Baeckström tilldelas Kulursipendiet 2021.

Kulturstipendiet 2021 går till Millan Baeckström med motiveringen:

Millans rötter finner vi i Fellingsbro och i den kommunala musikskolan. Hennes dröm om att beröra människors känslor med sin sång har lett till flera musikaliska utbildningar och hon är inte klar än. Världen ligger framför hennes fötter. Lindesbergs kommun är stolt över att kunna hjälpa en ung, ambitiös och lovande människa att slå sig ut i den stora operavärlden. Vi hoppas få höra henne på de stora scenerna i framtiden.

Föreningsledarstipendiet

Ulf Östlund, pensionärernas Bowlingklubb, framför Lindesberg Arena där bowlinghallen finns.

Ulf Östlund tilldelas Föreningsledarstipendiatet 2021.

Föreningsledarstipendiet 2021 går till Ulf Östlund, Pensionärernas Bowlingklubb med motiveringen:

Utan Ulfs fantastiska driv och engagemang skulle många pensionärer sakna mål och mening. Bowling ger inte bara motion utan också en mycket viktig social samvaro. Ulf är en riktig eldsjäl som håller koll på allt det praktiska vilket inkluderar matcher, tävlingar och träningar för bowlingklubben. Det utmärkande för Ulf är att han månar om alla samt hans klingande skratt. Vi är glada att ge årets Föreningsledarstipendium till Ulf så att han kan fortsätta hålla igång sina medlemmar för hälsans skull.

Nationaldagsfirande

Det här är andra gången vi inte kan fira Nationaldag tillsammans i Oscarsparken. I år får du istället se på film när vi överraskar två stipendiater och en pristagare, Arnold Bengtsson håller traditionsenligt tal och flaggan hissas.