Bergslagsbibblan växer – i höst ansluter Hällefors och Ljusnarsberg

Böcker på ett bord.

Bergslagsbibblan är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Nora kommun och Lindesbergs kommun som har varit i gång sedan 2016. Snart är det dags för nästa steg - i höst går även folkbiblioteken i Hällefors och Ljusnarsberg in i Bergslagsbibblan!

Från och med i höst får du som bor i Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora enklare tillgång till alla fyra kommunbibliotekens utbud av böcker, tidskrifter, filmer och ljudböcker med mera. Det blir också lättare att se vad som händer på de olika biblioteken, och att använda bibliotekens digitala tjänster som e-böcker, e-ljudböcker, digitala tidningar och strömmande film.

Du kan låna och lämna tillbaka i vilken av kommunerna du vill, och du kan beställa det du vill låna via webben och hämta utan kostnad på valfritt folkbibliotek i norra länsdelen efter några dagar. Det är gratis att låna och reservera sådant som finns på våra bibliotek.

I samband med sammanslagningen kommer du som har bibliotekskort i Hällefors eller Ljusnarsberg att behöva byta ut ditt nuvarande kort. Mer information om detta kommer efter sommaren.

Utvidgningen av Bergslagsbibblan finansieras av bidrag från Statens kulturråds satsning Stärkta bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta del av Bergslagsbibblans filmtjänst redan nu

Arbetet inför sammanslagningen pågår för fullt bakom kulisserna, men redan nu i sommar kan alla som vill i de fyra norrkommunerna börja använda Bergslagsbibblans strömmande filmtjänst Cineasterna! Här finns drygt 3000 filmer att välja på – både nyheter, klassiker, film för de allra yngsta, kortfilm och film från hela världen. På Bergslagsbibblans webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om hur det går till!