Coronaviruset - det här gäller just nu

Illustration av coronaviruset.

Den 29 september lättade Folkhälsomyndigheten ytterligare på de allmänna rekommendationerna. Det här är vad som gäller just nu.

Stanna hemma om du har symtom eller är sjuk

Var en ska fortfarande vara uppmärksam på symtom på covid-19. Hur länge du ska stanna hemma kan du läsa mer om på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats..

Om du har haft nära kontakt med en person som har covid-19

Om du träffat någon med covid-19 ska du följa speciella förhållningssätt beroende på situation.
Det kan du läsa mer om på 1177 Vårdguidens webbplats. Länk till annan webbplats.

Du som inte har vaccinerat dig eller bara tagit en dos

Du som inte är fullt vaccinerad mot covid-19 behöver fortsätta att vara försiktig i kontakten med andra. Det betyder att du ska hålla avstånd till andra människor, speciellt i kontakten med personer i riskgrupp.

Det gäller dock inte om du är under 18 år eller om du av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera dig mot covid-19.

Mer detaljerad information om det här hittar du på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats..

Om du ska resa

Om du har rest utanför Norden och reser tillbaka in i Sverige så behöver du testa dig. Det finns dock vissa undantag. Du kan få mer information om vad som gäller för dig på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats..

Pandemins påverkan på kommunal service i Lindesbergs kommun

All kommunal service är öppen som vanligt i Lindesbergs kommun. Rekommendationen att arbeta hemifrån togs bort 29 september i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendation. Verksamheterna har inlett en gradvis återgång till att utföra arbetet inom kommunens lokaler.

Folkhälsomyndighetens webbplats: Det här gäller från och med den 29 september Länk till annan webbplats.