Busslinje 308 fortsätter köra mellan Lindesberg och Kopparberg

Resecentrum i Lindesberg. Buss 308 plockar upp resenärer.

Linje 308 togs bort på grund av besparingar. Nu köper Lindesbergs kommun och Ljusnarsbergs kommun busstrafik av Region Örebro län. 15 december rullar linje 308 igen.

Sedan 12 december gäller en ny tidtabell för Länstrafiken. I den nya tidtabellen är vissa linjer förändrade och kör färre turer - vissa linjer har tagits bort helt på grund av besparingar. En av de som tagits bort är linje 308 som går mellan Lindesberg och Kopparberg.

Nu kommer Lindesbergs kommun tillsammans med Ljusnarsbergs kommun att köpa busstrafik av Region Örebro län för att linje 308 ska kunna fortsätta köra. Med start 15 december och till och med nästa år kör linje 308.

Linje 308 kommer att rulla måndag till fredag där den första avgången går klockan 04.55 från Kopparberg. Från Lindesberg är den första avgången klockan 06.00. Den sista bussen avgår från Kopparberg klockan 22.10 och från Lindesberg klockan 23.20. Totalt blir det åtta avgångar per dygn i vardera riktningen.

Se hela tabellen för linje 308 Pdf, 76.9 kB.