Nu kan du söka eller nominera till årets stipendier

År 2022's mottagare av stipendium tillsammans med tillväxtnämndens ordförande.

Nu är det dags igen. Sök eller nominera mottagare av kommunens Byggnadspris, Kulturstipendium och Föreningsledarstipendium senast 28 mars. Tillväxtnämnden tar beslut och delar ut.

Årets Byggnadspris

Ska utdelas till fastighetsägare eller byggherre i Lindesbergs kommun som omsorgsfullt restaurerar byggnader till sitt ursprungliga skick eller nybyggnation som genom god arkitektur samspelar med den befintliga miljön.

Årets Kulturstipendium

Ska utdelas till enskild person eller grupp som är i början av sitt konstnärskap inom områdena bild, musik, dans, teater, film, litteratur eller annan jämförlig konstnärlig uttrycksform. Stipendiet ska stimulera till fortsatta studier och vidareutveckling inom det konstnärliga området.

Årets Föreningsledarstipendium

Ska utdelas till personer som genom stort ideellt engagemang bidragit till att barn, ungdomar och vuxna, regelbundet utövar fritidsaktiviteter i kommunen. Stipendiet ska uppmuntra föreningsledare att fortsätta utvecklas genom fortbildning eller resa, och på så sätt få nya idéer och engagemang.

Prissumma: 10 000 kr

Så här söker eller nominerar du

Vem som helst kan söka stipendierna eller nominera kandidater.

Skicka ansökan eller förslag med motivering senast 28 mars till: kulturkontoret@lindesberg.se