Vem ska få Pedagogiska priset?

Lärare undervisar barn i klassrum

Nu kan du vara med och nominera pedagoger, arbetslag och avdelningar till Lindesbergs kommuns pedagogiska pris! Från och med i år kan även elever, vårdnadshavare och andra medborgare vara med och nominera till priset.

Varje morgon går flera tusen barn och elever till förskolan och skolan i Lindesbergs kommun. De tas emot av hundratals duktiga pedagoger och tillsammans gör dessa varje dag i förskolan och skolan till en dag av lärande och utveckling.

För att uppmärksamma de pedagoger som har extra hög kvalitet på sin undervisning har Barn- och utbildningsnämnden sedan flera år tillbaka ett Pedagogiskt pris. Priset delas ut till en pedagog som bedriver en undervisning som leder till maximal utveckling för barn och elever i Lindesbergs kommuns förskolor och skolor.

- Vi i nämnden är så imponerade över alla de medarbetare som varje dag gör sitt allra bästa för att leverera god undervisning till våra barn och elever. Betydelsen av en skicklig pedagog kan inte överskattas, säger Kristine Andersson (S), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Nytt för i år är att även barn, elever, föräldrar och andra medborgare i Lindesbergs kommun kan nominera kandidater till priset. Nomineringen sker i en e-tjänst som finns på kommunens webbplats.

- Detta gör vi för att få större spridning på nomineringarna. Vi vet ju att det finns så fantastiskt många skickliga pedagoger i verksamheten, men det är inte alla som vill framhäva sig själva, fortsätter Kristine Andersson.

Nomineringar till Pedagogiska priset kan göras i e-tjänsten fram till den 30 september. Därefter utser Barn- och utbildningsnämnden den eller de som vunnit.

Länk till e-tjänst för nominering: https://etjanst.lindesberg.se/pedpris Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad