Lindesbergs kommun på plats i arenan för helgens evenemang

Kenneth Andersson och Linda Grönkvist i en monter med turistinformation.

Det genomförs många evenemang i Lindesbergs kommun som lockar och engagerar både lokalbefolkning och besökare samt bidrar positivt till både förenings- och näringslivet i kommunen.

I helgen är det Riksmästerskap i Judo och del av ungdoms SM i handboll i Lindesberg Arena. Då kommer Linda Grönkvist, turismutvecklare och Kenneth Andersson, samordnare av fritidsfrågor att vara på plats för att hälsa besökare samt idrottsutövare och deras familjer välkomna.

- Det här gör vi för att få en bättre dialog och samverkan med aktörer och föreningar, men också att ge besökarna en positiv upplevelse av Lindesberg som besöksmål och plats att bo på, säger Linda Grönkvist, turismutvecklare.

Ett inledande försök gjordes under TV-pucken i Lindehov i september i år. Det uppskattades av både arrangör och besökare. Vi kommer därför att finnas på plats vid några evenemang som framför allt lockar nationella besökare.

- Kommunen samarbetar i det här fallet med föreningarna Frövi Judo och LIF Lindesberg som har evenemang i arenan, men också med idrottscollage som kommer att vara på plats och informera om deras utbildningar med målet att inspirera att söka deras utbildningar, säger Kenneth Andersson, samordnare av fritidsfrågor.

InfoPoints vid större evenemang

Insatserna med ett utökat mottagande av besökare vid större evenemang är också ett led i arbetet med InfoPoints som inleddes inför sommaren 2022. Genom att samverka med föreningar, arrangörer och näringslivet kommer vi att kunna skapa en bättre upplevelse för besökarna.

När vi erbjuder tillfälliga InfoPoints vid större evenemang så behöver besökarna inte söka upp information om vad som finns att göra i Lindesberg.

Senast uppdaterad