Lindesbergs kommun auktionerar ut möbler

Farhad Eliassi som är ansvarig för Återbruket på Lindesbergs kommun

Med verksamheten Återbruket jobbar Lindesbergs kommun mot ett mer hållbart samhälle genom cirkulär handel. Från vecka 46 kommer Återbruket, med hjälp av företaget off2off, auktionera ut drygt 250 möbler på Tradera.

Lindesberg kommun har under en längre tid arbetat med cirkulation av bland annat möbler och kontorsmaterial genom återbruksverksamheten. Cirkulation innebär kortfattat att en verksamhet lämnar ifrån sig exempelvis möbler som sedan återanvänds i en annan. Syftet är att öka livslängden på det som kommunen en gång har köpt in, men även att spara - både på miljön och på skattebetalarnas pengar.

Vill att möblerna får nya ägare

Det finns dock möbler som inte har cirkulerats vidare och som blir stående i centralförrådet. För att frigöra lagerutrymme prövar nu kommunen att hitta nya ägare till möblerna genom att auktionera ut dem på Tradera. Målet är inte att göra någon vinst på försäljningen, fokus ligger på att möblerna ska få en längre livscykel som en del i kommunens hållbarhetsarbete.

De möbler som ska auktioneras ut via Tradera är i gott skick och kommer från olika verksamheten inom Lindesbergs kommun. Tillverkare är bland annat Kinnarps, Tranås skolmöbler, Ikea och IP-hyllan. Det rör sig om:

  • Cirka 80 bord i olika former, storlekar och mått.
  • Cirka 150 stolar i olika former, färger, skick, storlekar och mått.
  • Cirka 15 bokhyllor i olika former, storlekar och mått.
  • Sex - sju höga skåp med lås och nyckel.

Hur auktionerna går till

Varje auktion kommer, i första hand, pågå under en veckas tid. Om ingen budgivning sker kommer auktionen fortsätta i ytterligare två veckor. Utropspriset är 1 krona för samtliga möbler. Det eventuella överskott som kommunen får in går tillbaka till återbruksverksamheten.

Se pågående auktioner på Traderas webbplats. Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer om auktionerna?

Tobias Skogdalen

Verksamhetsstöd arbetsmarknadsenheten

0581-81224

Farhad Eliassi

Ansvarig på Återbruket arbetsmarknadsenheten

0581-81648

Senast uppdaterad