Lindesbergs bibliotek fortsatt stängt för renovering - öppnar 2023

Lindesbergs biblioteks nuvarande lokaler.

Ibland tar saker lite längre tid än vad man tänkt sig. Vi beräknar att öppna Lindesbergs stadsbibliotek någon gång under första kvartalet 2023.

Lindesbergs bibliotek stängdes för renovering den 5 september. Planen var att arbetet skulle vara klart i december men öppningen är nu uppskjuten till första kvartalet 2023.

Under tiden gäller:

  • Alla medier som är utlånade på Lindesbergs bibliotek har en lånetid som sträcker sig in i mars månad. Dina reservationer kan du i första hand hämta på Nora bibliotek.
  • Filialerna i Frövi, Fellingsbro och Storå har öppet som vanligt och du kan även välja att reservera böcker för hämtning där. I Frövi och snart även Storå finns möjlighet till meröppet. Meröppetavtal skrivs på respektive bibliotek.

Läs om hur meröppet fungerar på bibliotekets sida

  • Vår biblioteksbuss besöker många olika platser i kommunen. Från och med januari kommer tillgången till bussen centralt att förstärkas.

Se bussturlista för exakta tider på bergslagsbibblans webbplats Länk till annan webbplats.

  • På måndagar och onsdagar finns barnbibliotekarierna i en lokal i Hagaberg. Där pågår ett projekt för att främja språket och läslusten hos de allra yngsta barnen och deras föräldrar.

Senast uppdaterad