Anhörigutbildning

- Var varsam mot dig själv

Färgglad illustration av människoliknande figurer i ring.

Stödjer du en närstående med psykisk ohälsa? Då kan du som anhörig få stöd i hur du förebygger stress och strategier för hur du kan vara mer varsam mot dig själv.

Anhörigkonsulent Birgitta Gunnarsson från anhörigföreningen FPS arbetar med anhörigstöd på uppdrag av Region Örebro län och erbjuder individuella stödsamtal och återkommande anhörigutbildningar inom Örebro län. För upptagningsområde norra länsdelen (Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg) sker denna kurs med start i februari.

Vid sex tillfällen under våren 2023 kommer anhörigutbildningen Var varsam mot dig själv hållas på Allmänpsykiatrisk mottagning vid Lindesbergs lasarett.

Med fokus på dig som anhörig lär du dig om stress och sårbarhet, medberoendebeteenden, dina egna och andras känslor, förhållningssätt till dig själv med mera. Du får strategier för hur du kan vara mer varsam mot dig själv. Du som anhörig får ta del av teorier och studier, får tips och idéer om hur du förebygger stress och strategier för medveten närvaro.

Det är en fördel om du kan delta vid samtliga sex utbildningstillfällen, detta för att alla träffar bygger på varandra. Att medverka varje tordag ger dig möjligheten att prioritera dig själv och få tillfälle för socialt umgänge med andra i liknande situation.

Datum, tid och plats för utbildningen

  • Torsdag 9 februari
  • Torsdag 16 februari
  • Torsdag 23 februari
  • Torsdag 2 mars
  • Torsdag 9 mars
  • Torsdag 16 mars

Tid: Klockan 17.00 - cirka 20.00.

Plats: Allmänpsykiatrisk mottagning, Lindesbergs lasarett. Plan 01.

Avgift: Kostnadsfritt, inklusive material och fika.

Målgrupp: Du som är anhörig och stödjer en närstående med psykisk ohälsa. Vi vänder oss till dig som bor i norra länsdelen; Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg.

Sista dag för anmälan: 14 januari 2023. Det finns ett begränsat antal platser.

Gör din anmälan till

Birgitta Gunnarsson

anhorigkonsulent@psykiatrisktsamarbete.se

070-320 48 14

Senast uppdaterad