Kommunen genomför sin första Pridevecka

Medarbetare från socialförvaltningen utanför kommunhuset i Lindesberg.

Medarbetare från socialförvaltningen i fina t-shirts med regnbågshjärta.

Under vecka 31 genomför Lindesbergs kommun sin allra första Pridevecka tillsammans med lokala företagare och andra aktörer.

I kommunen föddes tanken om en Pridevecka i en sommarlovsaktivitet för barn och unga på biblioteket och mötesplatsen Grenverket. I takt med att initiativet uppmärksammades, växte även intresset hos kommunens förvaltningar, lokala företagare och butiker att delta utifrån egen förmåga. Detta har resulterat i Lindesbergs allra första Pridevecka som pågår mellan den 31 juli och 6 augusti.

Under Prideveckan kan du:

  • Få regnbågsvänliga bok- och filmtips från våra bibliotekarier.
  • Vara med på skaparhörna på Lindesbergs bibliotek kl. 13-15 (mån, tis, tors, fre). Gör bokmärken, pins, pärlplattor och armband.
  • Se filmen "And Then We Danced" på bibliotektet, idag torsdag klockan 15.00. (Rekommenderad ålder: 12 år).
  • Äta Pride-bakelse på Frosths konditori i Lindesberg.

Håll utkik efter färgglada ballonger utanför Lindesbergs butiker och restauranger och Pride-flaggan som är hissad utanför kommunhuset.

Gemensamma krafter bakom initiativet

Det är de gemensamma insatserna som har gjort Prideveckan möjlig att genomföra. Initiativet är ett resultat av ett brett engagemang bland kommunens medarbetare, det lokala näringslivet och andra aktörer i kommunen. Flera förvaltningar i kommunen har påbörjat arbetet med att bygga upp kunskapen och förståelsen för HBTQ+ frågor.

– Det är viktigt att vi som kommun står upp för allas lika värde och bryter förlegade normer som finns kvar i modern tid och som många gånger skapar rädsla, utanförskap och psykiskt lidande. Våra barn och ungdomar måste få växa upp i ett tryggt samhälle där de älskas och accepteras fullt ut oavsett vem de blir kär i. Kärlek kan aldrig vara fel, säger Magnus Sjöberg, förvaltningschef för Tillväxtförvaltningen.

Senast uppdaterad