Hon är nominerad till årets rektor 2023

Lena Varvne, rektor för vuxenutbildningen i kommunen.

Lena Varvne, rektor på Masugnen i Lindesberg.

Lena Varvne, rektor på Vuxenutbildningen Masugnen, är en av de nominerade i kategorin Årets rektor 2023 som utses på Skolledargalan i Stockholm den 19 oktober.

Skolledargalan är en återkommande gala för Sveriges skolledare. Syftet med galan är att lyfta fram skolledare från hela landet som förtjänar uppmärksamhet för sina insatser och nya idéer i skolsverige. Skolledargalan är en del av konferensen Skolledare21.

Det långsiktiga målet är att locka fler till att bli skolledare och vara med bidra till det viktiga arbetet med att utveckla och förändra svensk förskola och skola.

– Lena har visat att vuxenutbildning inte bara handlar om att sitta i en skolbänk, att läsa teori och lära sig ett nytt språk. Det handlar lika mycket om att skapa en miljö där varje individ kan växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential, säger Lenas chef Magnus Sjöberg.

Vem kan nomineras till Årets rektor 2023?

För att nomineras till årets rektor behöver du arbeta som skolledare inom skola eller förskola. Du behöver också ha goda kunskaper inom skolutveckling.

Nomineringen ska innehålla en tydlig motivering och minst två referenspersoner som kan intyga att den nominerade uppfyller kriterierna.

– Jag är oerhört ödmjuk och tacksam för nomineringen. Det är en ynnest att få driva verksamheten framåt tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare. Vi har tillsammans byggt upp en god samverkan, både internt och externt, vilket gynnar både våra elever och vår verksamhet, säger Lena Varvne som ännu inte vet vem som har nominerat henne.

I år kommer priset för Årets rektor att delas ut till två rektorer - en för skola och en för förskola. Priserna delas ut i samband med galamiddagen den 19 oktober.

Grattis till nominering Lena och ett stort lycka till!

Senast uppdaterad