Ställ frågor till vår säkerhetssamordnare

Pontus Andersson, säkerhetssamordnare i Lindesbergs kommun.

Pontus Andersson, säkerhetssamordnare i Lindesbergs kommun.

På måndag är det dags för Beredskapsveckan 2023. Årets tema är Öva! Under veckan kommer vår säkerhetssamordnare resa runt i kommunen och svara på era frågor om krisberedskap.

Beredskapsveckan är en del i arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Det är en årlig informationsinsats som vill öka människors motståndskraft inför kriser eller krig. Beredskapsveckan anordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och genomförs under vecka 39, den 25 september - 1 oktober.

Tema för årets beredskapsvecka: Öva!

Utbildning och övning är ofta en avgörande faktorer för hur väl en person hanterar en kris. Därför har MSB valt temat Öva! vilket fokuserar på den civila beredskapen, det vill säga hur privatpersoner kan förbereda sig för en eventuell kris.

– Alla är viktiga i beredskapsarbetet. Vid en kris kan samhället inte ta hand om alla, då behöver man fokusera på de människor som behöver mest hjälp. Därför är det viktigt att privatpersoner bygger upp en egen beredskap och kan klara sig på egen hand i minst sju dagar, säger Pontus Andersson, kommunens säkerhetssamordnare.

Rundtur i kommunen

Under veckan kommer Pontus Andersson, tillsammans med ett par kollegor, åka runt i kommunen och svara på era frågor om krisberedskap. Med sig kommer han ha en välutrustad krislåda och MSB:s övningsfolder Sju dagar. Broschyren Om krisen eller kriget kommer kommer finnas tillgänglig på finska, engelska, arabiska, tigrinska, somaliska, dari, ryska och lätt svenska.

Här kommer du kunna träffa oss

Klockan 16-18 kommer vi stå på följande platser:

Måndag: Lindesberg, Norrtullstorget

Tisdag: Guldsmedshyttan, utanför ICA:s entré

Onsdag: Fellingsbro, utanför Hemköps entré

Torsdag: Frövi, utanför ICA:s entré

Välkommen med dina frågor!

Här hittar du mer information om Beredskapsveckan 2023 Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad