Från kockutbildning direkt till skolkök - möt Isabel

Isabel Vargas Englin i matsalen på Lindbackaskolan.
Isabel Vargas Englin har gått vår kockutbildning. I dag jobbar hon som kock i köket på Lindbackaskolan. Här kan du läsa om vad det bästa med utbildningen och hennes jobb är.
Masugnen i samarbete med Lindeskolan erbjuder en utbildning för den som vill arbeta som kock inom hotell- och restaurangbranschen, storkök, butik eller livsmedelsindustrin. Isabel Vargas Englin har gått utbildningen och vi träffade henne för att höra vad hon tycker om utbildningen och sitt jobb i dag.
Vad jobbar du som?
- Jag jobbar som kock i köket på Lindbackaskolan.
Hur länge har du jobbat här?
- På Lindbackaskolan har jag jobbat sedan januari i år. Tidigare jobbade jag som poolkock, då åker man runt på olika ställen. Först hade jag min provanställning som poolkock i tre månader. Sedan fick jag fast anställning och då ville jag fortsätta att jobba som poolkock. Det är inte så många som vill arbeta på det viset men jag gillar det, att få åka runt och träffa olika människor och jobba i olika kök.
Vad är det bästa med ditt jobb?
- Att det är en rullande kunskap, det liksom fortsätter och man utvecklas och lär sig nytt hela tiden. Varje nytt recept är ny kunskap. Det är också roligt att träffa människor – både personal och barn. Jag tycker att det är viktigt med kommunikation och man lär sig av prata med olika människor, både barn och vuxna.
- Om man är positiv så tar man med sig bra saker. Det är Viktigt att vara öppen och mottaglig, då lär man sig och utvecklas.

Vad gick du för utbildning?
- Jag gick Kockutbildning på Kulinaren på Lindeskolan. Det var år 2020 och jag var 47 år. Jag borde ha börjat tidigare för att det var så roligt och spännande! Att få arbeta med mat och färskvaror på det sättet är fantastiskt.
- Lärarna var så bra och trevliga. De har jobbat många år men brinner fortfarande för det. Deras engagemang väcker upp ett intresse och passion till matlagning.
- Om jag kunde skulle jag gå om utbildningen en gång till för att det var så kul!
Vad var det bästa med utbildningen?
- Att få träffa klasskamrater. Vi lärde oss mycket av varandra, speciellt eftersom vi alla hade olika bakgrund och ålder.
- Under utbildningen praktiserade jag på sushirestaurang. Det var något helt annat, men spännande att se hur det fungerar.
- Jag praktiserade också på Lindegården. Då fick jag lära mig massor om husman och att använda kryddor på ett annat sätt än vad jag är van vid. Vi gjorde till exempel biff á la Lindström och jag tyckte att de var konstigt att ha rödbetor i biffarna men det blir jättefin färg!
- Att man får jobb efter och får betalt för det man tycker om – det är plus i kanten!
Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
Jag skulle rekommendera andra att gå utbildningen. Erfarenheten och kunskapen du får på utbildningen kan du använda i livet även om du väljer att inte arbeta som kock sedan.
Om kockutbildningen
Är du också intresserad av att utbilda dig till kock? Då kan du söka redan nu för att börja i slutet på augusti. Skicka in din ansökan senast 16 maj.
Mer information om kockutbidningen och ansökan på vår webbplats

Senast uppdaterad