Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska smitt­spridningen av corona­viruset

Lindesbergs kommun logotyp

Tre konstnärer bidrar till upplevelserik skolmiljö

Exempel på ljusskulpturer av Monica Gora. Bild hämtad från www.gora.se

Ljusskulpturer, optisk fiber och geometriska former. Nu är det klart att det blir tre kvinnliga konstnärer som bidrar till offentlig utsmyckning av nya Lindbackaskolans fasad och ljusgårdar, respektive stråket på Brotorpsskolan.

De utvalda konstnärerna är Monica Gora som arbetar med ljusskulpturer i olika former, Astrid Krogh som arbetar med optiska fibrer, samt Catrin Andersson som arbetar med geometriska former i sitt konstnärliga uttryck.

Konstnärerna har vals ut av en samrådsgrupp för konstnärlig utsmyckning bestående av representanter från skolverksamhet, kommunens kulturenhet, fastighetsägare, arkitekt samt konstkonsulten Joakim Granström från företaget Exposé i Örebro.
- Joakim har hjälpt gruppen att resonera kring de anbud som kommit in utifrån ställd kravspecifikation. Han har också haft kontakt med konstnärerna och tagit fram underlag. Samtalet har utmynnat i tre konstprogram och de är utifrån dessa som vi valt Monica, Astrid och Catrine, berättar Irene Eriksson, processledare för skolprojektet.

Relaterad information

Senast uppdaterad 2019-05-23