Vi söker en stödfamilj och fem kontaktpersoner till uppdrag

Funktionsstöd söker en stödfamilj som kan ta emot en 15-årig flicka två helger i månaden samt kontakpersoner.

Stödfamilj

Funktionsstöd i Lindesberg söker en stödfamilj som kan ta emot en 15-årig flicka två helger i månaden. Vi söker en familj som inte har barn eller som har barn i äldre ålder och som är självständiga.

Vad innebär det att vara stödfamilj? Som stödfamilj tar ni emot ett barn till ert hem i X antal dygn i månaden, syftet är att avlasta föräldrarna. Ni ska ge barnet stöd, rekreation och miljöombyte. Det är viktigt att ni har resurser över i form av tid, tålamod och intresse av funktionshindrade barn och ungdomar.

Ersättning

Utgår enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer.

Är du intresserad eller vill veta mer, ring eller skicka e-post till:

Rojin Zakholi, handläggare
Funktionsstöd
0581-817 97
E-post: rojin.zakholi@lindesberg.se
Märk intresseanmälan med ”Stödfamilj”.

Kontaktperson

Funktionsstöd i Lindesberg söker kontaktpersoner till uppdrag. Tre av kontaktpersonerna ska vara tjejer i 20-30 årsåldern. I ett av uppdragen är det en fördel om du har kunskap eller erfarenhet av ångest och socialfobi. Vi söker även två manliga kontaktpersoner i 30-årsåldern och 50-årsåldern.

En kontaktperson har till uppgift att vara "kompis" och medmänniska till en person som har en funktionsnedsättning. Det kan handla om att göra roliga saker som att gå på bio, ta en promenad, en fika, laga middag, gå på handbolls- eller ishockeymatcher. Uppdraget som kontaktperson innebär två träffar i månaden och telefonkontakt däremellan. Uppdraget omfattar cirka tio timmar i månaden.

Ersättning

Utgår enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer. Kommunen står för kontaktpersonens utgifter för fika, entréavgifter, buss-tågbiljetter och telefon/SMS kostnader.

Är du intresserad och har tid för två träffar i månaden, tveka inte på att ringa eller skicka e-post till:

Rojin Zakholi, handläggare
Funktionsstöd
0581-817 97
E-post: rojin.zakholi@lindesberg.se
Märk intresseanmälan med ”Kontaktperson”.

Senast uppdaterad 2020-10-23