Vi söker en stödfamilj och tre kontaktpersoner

Funktionsstöd söker en stödfamilj som kan ta emot en 15-årig flicka två helger i månaden samt tre stycken kontakpersoner som ska vara tjejer i åldern 20-30 år.

Stödfamilj

Funktionsstöd i Lindesberg söker en stödfamilj som kan ta emot en 15-årig flicka två helger i månaden, varannan helg från fredag kl. 18:00 till söndag kl. 18:00. Vi söker en familj som inte har barn eller har barn som är äldre och självständiga.

Vad innebär det att vara stödfamilj? Som stödfamilj tar ni emot ett barn i ert hem i ett X antal dygn i månaden och syftet är att avlasta föräldrarna. Ni ska ge barnet stöd, rekreation och miljöombyte. Det är viktigt att ni har resurs över i form av tid, tålamod och intresse av funktionshindrade barn och ungdomar.

Ersättning

Utgår enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer.

Är du intresserad eller vill veta mer, ring eller skicka e-post till:

Rojin Zakholi, handläggare
Funktionsstöd
0581-812 08/ 070-525 09 45
E-post: rojin.zakholi@lindesberg.se
Märk intresseanmälan med ”Stödfamilj”.

Kontaktperson

Funktionsstöd i Lindesberg söker just nu tre kontaktpersoner till uppdrag. Kontaktpersonerna ska vara tjejer i 20 och 30 års åldern. I ett av uppdragen är det en fördel om du har kunskap eller erfarenhet av ångest och socialfobi. För att bli kontaktperson behöver du vara minst 18 år gammal.

Som kontaktperson hittar du på saker att göra med den enskilde. Det kan exempelvis vara att gå på olika fritids- och kulturaktiviteter, bilträffar, spela fotboll, gå på handboll eller ishockeymatcher, bio, bad, fika eller träffas och ta en promenad. Uppdraget som kontaktperson innebär två träffar i månaden och telefonkontakt däremellan. Uppdraget omfattar ca 10 timmar i månaden.

Ersättning

Utgår enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer. Kommunen står för kontaktpersonens utgifter för fika, entréavgifter, buss-tågbiljetter och telefon/SMS kostnader.

Är du intresserad och har tid för två träffar i månaden, tveka inte på att ringa eller skicka e-post till:

Rojin Zakholi, handläggare
Funktionsstöd
0581-812 08/ 070-525 09 45
E-post: rojin.zakholi@lindesberg.se
Märk intresseanmälan med ”Kontaktperson”.

Senast uppdaterad 2019-10-24