Stadsjubileum Tillsammans 750 år!

2018 var det 375 år sedan både Nora och Lindesberg fick sina stadsprivilegier. Det firades med pompa och ståt under året. Här kan du läsa mer om de olika aktivteter som genomfördes.

På bilden syns från vänster, ärevördige herr Carl Bonde och drottning Kristina som under pompa och ståt invigde årets jubileum den 26 maj i Jerle stad.

Med början i maj månad och fram till december i år planeras för olika arrangemang och aktiviteter som uppmärksammar våra fina städer. Kalaset tar fasta både på vår gemensamma historia, men bär också tankar om hur framtiden kan se ut. Några programpunkter är satta, andra fortsatt under planering.

Den 16 juni blir det vernissage för sommarens jubileumsutställning ”Kung Kristina” på Lindesbergs Bibliotek och Konsthallen i Nora. Detta i samarbete med Konstfrämjandet i Bergslagen.

Den 3 juli föreläser historiken Christopher O´Regan från SVT:s program
”Det sitter i väggarna” på Siggebohyttans loge.

Förutom dessa och kommande aktiviteter har Göran Karlsson f.d. chefredaktör på Bergslagsposten och NA och Rolf Karlsson, Bildmakarna, fått uppdraget att ta fram en jubileumsbroschyr. Den delas ut gratis på våra turistbyråer, bibliotek och finns också tillgänglig på vissa turistserviceplatser i respektive stad.

Vill du veta mer om jubileet, kontakta Håkan Ceder,
projektledare och turistchef i Nora hakan.ceder@nora.se

Senast uppdaterad 2019-01-15