Körfesten med Kalle Moraus #tillsammans750 år

Den 13 oktober kl. 18 bjuds det till stor körfest i Lindeskolans aula. Tillsammans med publiken bjuder Kalle Moraeus och cirka 140 lokala körsångare på en härlig kväll i allsångens tecken.

Minskad stress och ångest och boostat immunsystem. Att sjunga tillsammans är rena hälsokuren enligt modern forskning. Något som projektledarna Sara Sporre och Elin Sörman tagit fasta på.
- ”Tillsammans” är själva kärnan i städernas jubileum. Därför är det extra kul att vi fått ihop så många sångare från våra lokala körer i Lindesberg och Nora till den här körfesten. Förutom att sjunga med publiken och Kalle, bjuder de även på fem egna körsånger under ledning av bland andra Richard Larsson, körledare för manskören Harmoni, berättar Sara Sporre.

Kalle Moreaus behöver kanske ingen närmare presentation. Spelmannen från Orsa i Dalarna är välkänd och omtyckt för sina insatser som både programledare och musiker.
- Tillsammans med våra lokala musiker Fredrik Kjellgren på keyboard, Daniel Björnmo, gitarr, Mats Nyström, trummor och Magnus Sjöquist på bas bjuder han på välkända toner. Vi ser framemot en musikalisk kväll med mycket energi och tillsammanskänsla – och hoppas att många kommer och sjunger av hjärtats lust!

Biljetter á 200 kr styck säljs på biblioteken i Lindesberg och Nora samt Nora turistbyrå från och med vecka 38. Eventuellt överblivna biljetter säljs i entrén. Sara Sporre och Elin Sörman, kultursekreterare från respektive kommun är lokala projektledare för arrangemanget tillsammans med körledarna Richard Larsson och Marie J:son Lindh Nordenmalm.

Mer info: Sara Sporre telefonnummer 0581-811 45, 076-725 77 09

Senast uppdaterad 2018-09-25