Feriejobb

Ansökan för feriearbete 2020 är nu stängd.

Yngre man som kör eldriven gräsklippare

Feriearbetsplatserna sommaren 2021 erbjuds ungdomar folkbokförda i Lindesbergs kommun.

Prioritetsordningen för ferie 2021 blir i första hand ungdomar födda 2004, i andra hand ungdomar födda 2005.

Kommunen erbjuder unga inom målgruppen en ferieplats utifrån bestämd budget. Om platserna inte räcker gäller prioriteringsordningen enligt ovan. Lönen för 2021 är 70 kr/närvarotimma. Arbetstiden är 6 timmar/dag under tre veckor. Inget arbete på helger eller på obekväm arbetstid förekommer på platserna inom kommunal verksamhet.

Då vi i år inte tar emot ungdomar födda 2003 och äldre så tipsar vi om att söka plats hos privata arbetsgivare, t.ex. så tar Regionen emot feriearbetare och deras platser går att söka här: www.regionorebrolan.se/sv/Arbete--utbildning/Utbildningar-inom-landstinget/Feriepraktik/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utländska ungdomar inom målgruppen utan fullständigt personnummer måste ha ett samordningsnummer för att kunna söka feriearbete. Mer information om samordningsnummer finns att hitta på skatteverkets hemsida.

Läs gärna igenom frågor och svar (FAQ) innan du ansöker om feriearbete!

Feriearbete 2021 innebär att sökande som är inom målgruppen ovan har möjlighet att få ett feriejobb på tre veckor under någon av perioderna nedan.

  • Period 1: vecka 25-27
  • Period 2: vecka 28-30
  • Period 3: vecka 31-33

Du kan inför 2021 önska perioder och platser. Det finns ingen garanti för att du kommer få platsen du sökt, matchning kommer ske i den mån det går att tillfredsställa önskemålen.

Arbetsplatserna är främst hos föreningar, äldreomsorg, barnomsorg, handikappomsorg och vaktmästeri. En del platser kan innebära mycket arbete utomhus. Du behöver därför ange om du har allergier, för t.ex. gräs, i din ansökan. För jobb inom barn- och handikappomsorgen ska du kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret, du ansvarar själv för att beställa och visa upp detta på tiden för avtalsskrivningen (se ”Relaterad information” på hemsidan).

Kontakt

Tobias Skogdalen
tobias.skogdalen@lindesberg.se
0581-812 24
Praktiksamordnare

Pontus Östman
pontus.ostman@lindesberg.se
079-0604541
Serviceassistent

Senast uppdaterad