Feriejobb

Ansökan för årets ferieplatser är nu öppen

Yngre man som kör eldriven gräsklippare

För att ansöka måste du vara folkbokförda i Lindesbergs kommun.

Platserna prioriteras och erbjuds i första hand ungdomar födda 2004 och i andra hand ungdomar födda 2005.

Sökande ungdomar har möjlighet att få ett feriejobb under tre veckor på någon av perioderna:

  • Period 1: vecka 24-26
  • Period 2: vecka 27-29
  • Period 3: vecka 30-32

En ansökan är önskemål om perioder och platser, det finns ingen garanti för att du kommer få de platser du sökt, matchning kommer ske i den mån det går att tillfredsställa önskemålen.

Sista dag för att skicka in ansökan är den 31:a mars.

Du registrerar dig och ansöker här: lindesberg.ferieplatsen.se/Registrering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Inloggning för hantering av din ansökan: lindesberg.ferieplatsen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Observera att du måste registrera dig igen, även om du sökt tidigare år.

Kommunen har i år ett begränsat antal ferieplatser. Om platserna inte räcker gäller prioriteringsordningen. Lönen för 2021 är 70 kr/närvarotimma. Arbetstiden är 6 timmar/dag under tre veckor. Inget arbete på helger eller på obekväm arbetstid förekommer normalt. Några platser erbjuder andra tider, detta framgår i platsannonserna.

Nya platser kan tillkomma senare under mars månad. Logga gärna in flera gånger för att se om det lagts ut något nytt som du är intresserad av. Du kan ändra i din ansökan hur många gånger som helst under ansökningstiden. Glöm dock inte att skicka in din ansökan igen, senast den 31:a mars, om du gjort några ändringar!

En del platser kan innebära mycket arbete utomhus. Du behöver därför ange om du har allergier i din ansökan, exempelvis gräsallergi. Några arbetsplatser, främst inom barn- och handikappomsorgen kräver att du skall kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret, detta framgår i platsannonsen. Du ansvarar själv för att beställa och visa upp detta på arbetsplatsen första dagen. Du får inte påbörja ditt feriearbete innan detta visats upp (se ”Relaterad information” på hemsidan).

Nytt för i år är möjligheten att delta i UngDrive. Detta är inget vanligt feriearbete utan en chans att prova på och lära sig om vad det innebär att vara egen företagare. Observera att ingen lön utgår för denna placering. Feriearbetarna kommer istället få en startbudget som de använder för att starta upp och driva en egen verksamhet under sommaren. UngDrive kommer kontakta de ungdomar som sökt och som är aktuella för en kort intervju.

För äldre ungdomar så tipsar vi om att söka plats hos andra arbetsgivare. Exempelvis så tar Regionen emot feriearbetare, deras platser går att söka här www.regionorebrolan.se/sv/jobb-och-utbildning/utbildningarochpraktik/feriepraktik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ungdomar inom målgruppen utan fullständigt personnummer måste ha ett samordningsnummer för att kunna söka feriearbete. Mer information om hur ansökan går till finns på Skatteverkets Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hemsida.

Mer information finns på Frågor och svar om feriejobb. Läs gärna igenom det innan du ansöker om feriearbete!

Kontakt

Tobias Skogdalen
tobias.skogdalen@lindesberg.se
0581-812 24
Praktiksamordnare

Pontus Östman
pontus.ostman@lindesberg.se
079-0604541
Serviceassistent

Senast uppdaterad