ABC-tonår föräldraträffar

Fyra ungdomar sitter och pratar ute.

ABC-tonår är föräldraträffar som syftar till att stärka relationen mellan dig och din tonåring. Vi erbjuder nu föräldraträffar för alla föräldrar med barn i åldern 13-19 år att delta i en studie kring ABC-tonår.

ABC står för Alla barn i centrum och är ett program som tagits fram för att stärka relationen mellan barn och förälder. Innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling samt FN:s barnkonvention.

För dig som lever med tonåring

Många föräldrar önskar att få stöd i hur man kan göra för att vara en så bra förälder som möjligt till sin tonåring. Du som förälder, bonusförälder eller annan vuxen som lever med en tonåring hemma kan anmäla dig till föräldraträffarna.

Du kommer antingen att delta i föräldraträffar som kallas ABC-tonår, ett stöd online som kallas Föräldrawebben eller så hamnar du på väntelista. I Föräldrawebben har alla deltagare gratis tillgång till ett material och kontakt via chatt med en föräldraguide från familjeteamet under några veckor. Syftet med både ABC-tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

Forskningsstudie vid Karolinska institutet

Deltagarna ingår i en studie som Karolinska institutet genomför och forskarna drar lott om vilka som ska delta i ABC-tonår eller Föräldrawebben. Innan och efter studien kommer deltagande föräldrar svara på enkäter online vid tre tillfällen. Tonåringar till föräldrar som deltar i studien kommer också erbjudas att svara på enklare enkäter om de vill.

Du som förälder ska ha tillgång till internet i din vardag, ni ska inte ha någon pågående utredning eller insats inom familjen.

Kostnadsfria föräldraträffar på Storåskolan

Vid varje tillfälle bjuds du på fika. Både träffarna och fikat är gratis.

Det här gäller bara för föräldraträffarna på Storåskolan och inte föräldrawebben.

Träffar hösten 2022

Om du skulle hamna i gruppen som ska delta i ABC-tonår kommer träffarna att äga rum följande tider:

Datum: 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november.

Tid: 17.30-20.00

Plats: Storåskolan

Anmäl dig till ABC-tonår Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad