Föräldrar emellan

Föräldrar emellan är en serie föreläsningar som riktar sig till dig som förälder. Föreläsningarna är tillfällen för dig att få ökad kunskap, inspiration och motivation i ditt föräldraskap.

Pappa och son skrattar och leker på soffan.

Föräldrar emellan är en föreläsningsserie i Lindesbergs kommun som riktar sig till föräldrar med barn och ungdomar i åldern 0–18 år. Föräldrar emellan erbjuder föräldrar och andra vuxna ökad kunskap, inspiration och motivation samt tillfälle att reflektera över sitt föräldraskap.

Föreläsningar våren 2023

Föreläsning med Funkispappor

Vårens första föreläsning är med Funkispappor, så här beskriver de sig själva och föreläsningen:

"Vi är två pappor till barn med särskilda behov. Vi vill dela vårt liv med dig, ingen skall behöva känna sig ensam även om det ofta är den känslan vi har. Vi tror att vi alla känner igen oss i varandras liv. Vi ger dig vår resa för att hjälpa dig med din. Vi tar upp tankar om känslor, anhörig, syskon, framtid, glädje, sorg, jobb, relationer mm. Vi vill sprida värme, hopp, bygga broar och dela våra erfarenheter och kunskaper om bemötande, relationer och kommunikation. Ju bättre vi förstår varandra desto bättre kan vi hjälpa varandra."

Föreläsningen sker digitalt och du kommer få länken per mail dagen innan. Du kommer kunna lämna in frågor via "Q & A"

När?

7 mars 18.00-19.30

Var?

Föreläsningen sker digitalt.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig på Sensus webbplats.

Martin Forster.

Föreläsning med Martin Forster

Föreläsningen handlar om de viktigaste sakerna föräldrar kan göra för att få goda relationer till sina barn eller tonåringar och för att hantera konflikter i vardagen.

Föreläsaren Martin Forster har arbetat länge med föräldraskap som psykolog och forskare, bland annat med föräldrastödsprogram som ABC och Komet. Han har också skrivit boken ”Fem gånger mer kärlek”.

När?

15 maj kl.18.00-19.30

Var?

Föreläsningen genomförs både på plats och digitalt.

Hur anmäler jag mig?

Anmäl dig om du önskar delta digitalt. Du anmäler dig på Sensus webbplats. Om du vill vara med på plats krävs ingen föranmälan.

För mer information om projektet och föreläsningsmaterial, kontakta susann.cederlund@nora.se

Varmt välkommen!

Arrangör

Arrangör är Lindesberg kommun i samverkan med Region Örebro län, Svenska kyrkan Linde-Bergslags församling, Rädda barnen och SENSUS studieförbund.

Libo och Lions Kristina Lindesberg är med och stöttar verksamheten som sponsorer.

Senast uppdaterad