Vill du lära dig mer?

Här hittar du tips och råd om var du kan vända dig för att lära dig mer om den digitala världen.

Post- och Telestyrelsen – Digitalhjälpen

Post- och telestyrelsen är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. På deras sida Digitalhjälpen finns tips om hur du handlar digitalt, betalar räkningar, umgås och får hjälp med tekniken. Där finns också steg-för-steg-guider och filmer som vägleder dig.

Digitalhjälpen på Post- och telestyrelsens webbplats Länk till annan webbplats.

Säkerhet på nätet – digitalajag.se

På Digitala jag finns information och korta utbildningar kring säkerhet och integritet, om bland annat bedrägerier, E-handel och Swish. Här finns även information om kommunikation med sociala medier, chatt och videosamtal.

Digitalajag.se Länk till annan webbplats.

Digitala första hjälpen på Lindesbergs stadsbibliotek

Förboka eller kom in på drop in-tid för att få personlig hjälp med dina frågor kring det digitala. Ring oss på telefonnummer 0581-811 73 för tidsbokning eller om du har några frågor.

Evenemang på Bergslagsbibblans webbplats Länk till annan webbplats.

SeniorNet Örebro

SeniorNet är en förening där seniorer hjälper seniorer med det digitala. Det finns fysiska och digitala studiecirklar och utbildningar. Du hittar mer information om studiecirklarna och utbildningarna på SeniorNet Örebro. Studiecirklar finns även i Lindesberg.

SeniorNet Örebros webbplats Länk till annan webbplats.

Seniorsurfarna på UR Play

I TV-programmet Seniorsurfarna får folkkära kändisar lära sig värdefulla tips om ny teknik. Se hela avsnitten eller utvalda klipp i Seniorsurfarskolan med tips och råd om allt från att skicka bilder till att ladda ner appar.

Seniorsurfarna hela avsnitt på Utbildningsradions webbplats Länk till annan webbplats.

Seniorsurfarskolan utvalda klipp på Utbildningsradions webbplats Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad