Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska smitt­spridningen av corona­viruset

Parkering

I Lindesbergs kommun är samtliga parkeringar på gator och torg kostnadsfria. I centrala Lindesberg är dock parkeringstiden begränsad på vissa platser.

Samhällsbyggnad Bergslagen ansvarar för de parkeringsplatser som finns utmed stadens gator. Parkering är tillåten högst 24 timmar i sträck på all gatumark om inget annat anges.

Långtidsparkering

Ska du ut och resa och behöver parkera bilen flera dagar i sträck, kan du parkera på följande platser

  • Fellingsbro - Vid järnvägsövergången
  • Frövi - Järnvägsstationen
  • Lindesberg - Norra delen av Banvägen
  • Storå - Järnvägsstationen.

Parkeringsskiva (P-skiva)

I Lindesberg tätort finns det en parkeringszon i centrum. Inom den zonen ska P-skiva användas vid parkering.

Felparkeringsavgifter

Att inte använda P-skivan kostar 600 kronor. Står du för länge är avgiften 400 kronor och direkta felparkeringar, exempelvis att stå på ett övergångsställe eller för nära, liksom att stå för nära en korsning, kostar 800 kronor.

Datumparkering

I Lindesbergs tätort gäller datumparkering alla dagar 00.00-06.00, året runt. Datumparkering underlättar för kommunen att kunna sköta drift och underhåll av gator och vägar.

Ladda bilen

Nu kan du ladda din bil enkelt och smidigt i Lindesberg. Vi erbjuder elbilsladdning i samarbete med Bee Charging Solutions (fd Clever) som har Sveriges största publika laddnätverk.

För att kunna ladda behöver du ett laddkort från Bee, kortet köper du via deras kundtjänst. Priset på laddningen styrs av vilket abonnemang du väljer. Du kan använda laddkortet i hela Bee´s publika laddnätverk i Sverige.

Klicka här för att se var Bee´s laddstolpar finns samt beställa laddkort.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du har ett akut problem med laddningen av din bil kan du kontakta Bee´s laddhjälp på telefon 077-44 33 900. Laddhjälpen är öppen dygnet runt.

Senast uppdaterad 2019-03-27